Celebrity

12. května 2023 12:10

Eliška Reiglová

Legendární běžkyně v balerínách otěhotněla a potratila. Dnes neúspěšně hledá práci

Talentovaná běžkyně z chudých poměrů. Tak se hovořilo o Annamárii Horváthové (17), která i bez základního sportovního vybavení dokázala porážet konkurenci. Když vyhrála závod v balerínách, její příběh fascinoval mnoho lidí a dostalo se jí neuvěřitelné podpory. Pak ale přišel nečekaný konec slibně rozjeté kariéry. Jak se Annamárii daří dnes?

Na lepší obuv než baleríny neměla, přesto dokázala porazit děti s kvalitním sportovním vybavením. Annamária Horváthová svým příběhem dojala nejen rodné Slovensko, ale solidaritu s ní projevili i Češi. Život dívky však nabral úplně jiný směr poté, co se svým tehdejším přítelem přišla do jiného stavu.

Úspěšná česká běžkyně Kristiina Mäki o návratu ke sportu po porodu:

Dnes již sedmnáctiletou dívku vyhledal slovenský deník Nový čas, pro který promluvila o tom, jak se jí nyní daří. S politováním oznámila, že matkou se nakonec nestala. „S během jsem musela skončit, protože jsem otěhotněla – a bohužel následně i potratila,“ přiznala.

Plány do budoucna

Annamária před sebou měla velkou budoucnost a mohla se stát sportovní hvězdou. Momentálně ale na tréninky nechodí a běh je pro ni pouze volnočasovou aktivitou. „Stále mě to baví a ve volném čase si chodím zaběhat,“ řekla dívka, která žije v romské osadě, kterou aktuálně sužuje epidemie žloutenky.

Čtěte také: Indiánský běh a hubnutí. Jak snadno začít běhat? Zkuste náš tréninkový plán

Nyní přemýšlí především nad praktickými záležitostmi, ráda by si například začala vydělávat. „Přemýšlím i o tom, že bych se někde zaměstnala, ale moc příležitostí není. V první řadě bych si musela dodělat školu,“ svěřila se.

Trenér ji nezavrhuje

Dívka z východoslovenské osady získala sponzora, trenéra i vychovatele. Annamárii koučoval trenér Norbert Pecze, který ji už nějakou dobu neviděl, přesto ale hovoří o tom, že na ni nezanevřel a doufá, že jednoho dne se dívka vrátí, aby jí mohl pomoct znovu nastartovat kariéru.

Mohlo by vás zajímat: Smutný konec běžkyně: Vyhrávala v balerínách, naděje jí zhatilo těhotenství a potrat

„Dveře k nám má otevřené. I poté, co potratila, jsem ji ještě dvakrát oslovil, ale neúspěšně. Jednou se objevila na tréninku, potom se po ní ale slehla zem a delší dobu jsem ji neviděl,“ přiznal deníku Nový čas bývalý dívčin trenér.

„Času je málo, hlavně na to, abych ji naháněl a tlačil ji do toho, aby trénovala. Budu se opakovat, ale musela by hodně chtít a zároveň by se musel najít nějaký sponzor. Do osady jsem chodil dvakrát i třikrát týdně. Čekával jsem na ni před školou, manželka jí prala, žehlila a chodily spolu na nákupy,“ prozradil Pecze, jak se věci měly.

Čtěte také: Mirka Federer obětovala pro muže vlastní kariéru. Jak získala srdce tenisové legendy?

„Má na ni vliv i její bývalý přítel a prostředí, ve kterém žije. Vysvětloval jsem jí, že má před sebou velkou budoucnost, ale byla až moc zamilovaná. Ví, kde bydlím a učím. Pokud má zájem přijít, může kdykoliv. Důležité je, aby dokázala, že na to stále má a může se vrátit a dosahovat výsledků jako předtím,“ dodal.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.