Holčička trpí vzácným syndromem a má pořád hlad. Matka musela dát do kuchyně branku

Pětiletá Harlow Williams má neustále hlad. Nejedná se však o její pocit, nýbrž o vzácnou nemoc zvanou Prader-Williho syndrom. Její maminka kvůli tomu musela dokonce nainstalovat speciální branku do kuchyně. Jak vypadá život s nezastavitelnou chutí k jídlu?

Maminka Holly Williams z Newportu nemá zrovna jednoduchý úkol. Vychovává totiž pětiletou dcerku, která trpí Prader-Williho syndromem. Toto onemocnění způsobuje, že se kvůli němu malá Harlow nikdy necítí dostatečně sytá. Neustálý pocit hladu holčičku pořád popohání do kuchyně, kam vyráží na malé svačinky.

Pětadvacetiletá maminka kvůli tomu svou dceru musí neustále hlídat, aby se nepřejídala a neubližovala si tak. Už teď má holčička nadváhu, pro její další vývoj je ale velice důležitá důslednost a životospráva. Vzácné onemocnění lékaři Harlow diagnostikovali, když jí bylo pouhých šest měsíců.

Čtěte také: Dianka se narodila se vzácnou nemocí. Prodělala už řadu operací, rodině docházejí prostředky

Za všechno může chybějící chromozom

Malé Harlow chybí kvůli jejímu onemocnění chromozom 15, který řídí hlad. A právě kvůli tomu nemá v podstatě nikdy dost. Žádné jídlo jí nedodá pocit plného žaludku, a ona tak neustále přemýšlí nad tím, co dalšího by snědla. „Sní syté jídlo a hned potom řekne, že má zase hlad,“ vysvětlila deníku deníku Daily Mail obtížnou situaci maminka.

Čtěte také: Sedmiletá Češka je jediná na světě se vzácným svalovým onemocněním. Léčba neexistuje

Aby svou dceru uchránila před nebezpečným přejídáním, musela Holly do kuchyně nainstalovat speciální branku, přes kterou se Harlow není schopná dostat. Jak sama maminka přiznává, musela se naučit říkat „ne“. Mladá žena si je vědoma toho, že v dalších letech bude muset podniknout další opatření. „Až bude Harlow větší, budu muset do kuchyně pořídit i zámky,“ popsala Holly.

💕

Posted by Holly Williams on Saturday, October 29, 2022

„Je to opravdu těžké, protože chce neustále jíst a já musím dohlížet na to, aby se to nedělo. Je to obtížné zvládat, protože jí musím vysvětlit, že ve skutečnosti nemá hlad,“ sdělila své pocity Holly, která ale přiznala, že své dceři občas nějakou sladkost dovolí. „Dbám na to, aby měla zdravou a vyváženou stravu, pořád má ale povolené pamlsky. Přece jen je dítě, takže ji o ně nechci úplně připravit,“ dodala na závěr mladá maminka.

Čtěte také: Jakub trpí vzácnou genetickou poruchou. Kvůli neukojitelnému hladu musí být pořád pod dozorem

Její dcera má občas kvůli hladu záchvaty vzteku, a když jí Holly odmítne dát další jídlo, kope nohama, křičí, pláče nebo hází věcmi. Podobnou situací si prošla také mediálně známá modelka Katie Prince (44), která má stejně nemocného syna Harveyho (20). Ta je prý pro Holly velkou inspirací.

Sdílejte článek
Štítky jídlo nemoc hlad kuchyně matka choroba dcera příběh Daily Mail Newport Holly Williams Harlow Praderův-Williho syndrom Holly Williams Harlow Williams

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.