Astročlánky

1. července 2023 05:47

Anna Kopečková

Blíží se bouřkový úplněk: Přinese sebejistotu a touhu jít si za svými sny

Červencový úplněk zvaný bouřkový bude tentokrát ovlivněn zodpovědným, praktickým a pracovitým znamením Kozoroha. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Červencový úplněk nás čeká v pondělí 3. července 2023 odpoledne, přesně ve 13 hodin a 38 minut, jeho vliv můžeme ale pociťovat už přibližně tři dny předtím a tři dny poté. A protože bude nízko nad obzorem, mohl by v nočních hodinách nabídnout hezkou podívanou. Červencový úplněk přichází měsíc po červnovém úplňku ve znamení Střelce, který nás podporoval v tom, abychom si užívali života plnými doušky. Červencový úplněk bude proti němu o kapku vážnější a do našich životů by měl vnést trochu řádu a disciplíny.

Bouřkový úplněk

Červencovému úplňku se podle starých indiánských tradic říká bouřkový. Indiáni dávali úplňkům taková jména, která vystihují charakteristiku daného období, a tyto názvy se u původních kmenů předávaly z generace na generaci. A protože v červenci není nouze o silné bouřky, kterých se už pár objevilo i v červnu, dostal tento úplněk název podle nich. Někdy se mu také říká jelení, protože právě v tuto dobu začínají jelenům růst nové parohy. Můžete se setkat i s názvem senný. V červenci se totiž obvykle suší posekaná tráva na loukách.

Úplněk ve znamení Kozoroha

Červencový úplněk bude ovlivněn trpělivým, zodpovědným, systematickým a pracovitým znamením Kozoroha. Tomuto znamení vládne živel země, je tedy hodně orientované na hmotu, práci a kariéru, potřebuje řád, pořádek, disciplínu. Kozorozi jsou také velmi vytrvalí, trpěliví a pragmatičtí, nikdy nic nevzdávají. Pod vlivem tohoto úplňku tedy můžeme být odhodlanější, sebejistější, můžeme cítit větší touhu jít za svým vysněným cílem, a také dát věci do pořádku, dokončit a dořešit nedokončené nebo rozpracované úkoly a resty z minulosti.

Dobrou zprávou je, že díky tomuto znamení by námi emoce během červencového úplňku neměly cloumat tak intenzivně jako například během úplňku ve znamení Raka nebo Ryb, což jsou vodní a velmi citlivá znamení. Úplněk ovlivněný znamením Kozoroha by nám naopak měl usnadnit vypořádat se s emocemi, které právě teď zažíváme, a dokázat postavit se jim čelem.

Nicméně pro Kozorohy je velmi důležité dosáhnout úspěchu. Často vidí jen svou kariéru a dosažení materiálního bohatství. Naproti tomu Slunce je v tuto dobu v mateřsky orientovaném a soucitném znamení Raka. Může to v nás tím pádem vyvolávat otázku, jak skloubit svou práci a kariéru s osobním životem, jak to udělat, abychom dosáhli toho, za čím v životě kráčíme, a zároveň jsme se mohli věnovat rodině, blízkým a milovaným lidem. Nesnažte se to tady a teď za každou cenu vyřešit, důvěřujte své intuici. Popřemýšlejte nad tím, co je pro vás v životě podstatné, co potřebujete vy sami.

Pečujte o pleť a klouby

Ve dnech kolem úplňku ve znamení Kozoroha bychom měli být opatrní na kolena, klouby, páteř a páteřní svalstvo, kosti, šlachy a vazivo. V těchto dnech je více než vhodné pečovat o svou pleť, kontrolovat její stav. Právě kůže nás totiž může upozornit na to, že uvnitř těla není něco v pořádku. Krémy i masti jsou v těchto dnech mimořádně účinné. Doporučuje se jakákoli péče o pohybový aparát. Choďte na procházky do přírody, dopřejte si masáž těla, zkuste cviky na protažení páteře. Nezapomeňte ani na vhodnou výživu pro klouby. A také pečujte o své vlasy, dopřejte jim výživný zábal nebo si nechte zastřihnout konečky.

Splňte si svá přání

V době kolem úplňku ve znamení Kozoroha je dobré soustředit se na praktické věci. Možná děláte práci, která vás nebaví. Nebo se vám zdá, že byste zvládli dělat něco lepšího. Zkuste si udělat rituál na získání vysněné práce. Astroložka Martina Blažena Boháčová radí provést ho hned ráno.

Připravte si papír a tužku a zapalte si svíčku, která by měla mít zelenou barvu. Velmi důležité je, abyste věděli konkrétně, co chcete dělat, po jaké práci toužíte a o které víte, že ji zvládnete dělat. Napište si svou představu na papír (co umíte, jakou práci byste chtěli mít) a pak vedle napište větu v přítomném čase o tom, že už tuto práci máte. Představte si ve své mysli, jak vypadá váš den v takovéto vysněné práci, jak ráno vstáváte, jdete do práce, co tam celý den děláte, jak s radostí přijímáte vydělané peníze. Pak si na dva čisté papíry jednoduše a stručně napište, po čem toužíte. Jeden přeložte a zapečeťte voskem ze zelené svíce. Druhý si spolu s tím, na který jste napsali, co umíte a co byste chtěli, pověste na nějaké viditelné místo, a každý den si představujte, že už vysněnou práci máte. Na svém přání intenzivně pracujte po dobu 21 dní. Pamatujte, že pokud si něco opravdu přejete, měli byste s touto myšlenkou usínat i vstávat.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.