Blíží se úplněk zvaný jahodový: Užívejte si, ale pozor, ať nepřestřelíte!

AURA - Měsíční horoskop na červen 2023

Červnový úplněk zvaný nejčastěji jahodový bude tentokrát ovlivněn ohnivým, energickým a optimistickým znamením Střelce. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Červnový úplněk nás čeká 4. června 2023 v brzkých ranních hodinách, přesně v 5 hodin a 41 minut. Jeho vliv můžeme ale pociťovat už přibližně tři dny předtím a tři dny poté. Citlivější lidé mohou mít například problémy se spaním. Krásnou podívanou na obloze, pokud bude jasno, by mohl Měsíc nabídnout už v noci z 3. na 4. června, a také během následující noci.

Jahodový úplněk

Červnový úplněk, obvykle poslední jarní, jako je tomu letos, nebo první letní, se honosí různými názvy a patrně jich má nejvíc ze všech úplňků. Podle starých indiánských tradic se nazývá jahodový. Pro indiány byl signálem, že lesní jahody začínají dozrávat. Sbírali je v prérii, v lesích, u potoků nebo řek. Právě jahody symbolizují sladkost života, kterou bychom si měli vychutnávat. V evropských kulturách se tomuto úplňku také říkalo růžový podle růží, které v červnu začínají kvést, svatojánský nebo také medový (v angličtině Honey Moon, což v překladu znamená líbánky). Červen byl totiž tradičně měsícem manželství, dokonce je v mnoha jazycích pojmenován podle římské bohyně manželství Juno. A jak známo, po sňatku přicházejí zpravidla líbánky.

Úplněk ve znamení Střelce

Střelci jsou ohnivé znamení plné energie, hravé, společenské, optimistické, zvídavé, milující dobrodružství. Jsou to šťastlivci, neboť jim vládne krásná planeta Jupiter poskytující rozmach, příležitosti a štěstí. Úplněk pod vlivem tohoto znamení by tedy měl přinést hravost, nadšení, víru ve vše dobré. Jeho energie bude pozitivní, veselá. V mnohých vyvolá touhu cestovat, toulat se, zažívat dobrodružství, poznávat krásy naší země. Jeďte někam a neodkládejte to. Cestovat můžete ale i ve své mysli, což je výborná relaxace. Klidně si vyberte nějaké místo ve světě, kam v současné době nemůžete, a v duchu se na něj přeneste, kdykoli budete chtít. Své cesty nebo dovolenou můžete v těchto dnech také plánovat, je na to ideální doba.

Právě v těchto dnech kolem červnového úplňku máme možnost žít naplno, užívat si života plnými doušky, a měli bychom toho v rámci našich možností využít. Dejte si jen pozor, ať „nepřestřelíte,“ když se do něčeho pustíte s moc velkou vervou, která je právě Střelcům vlastní. Využijte nadšení, které vám úplněk ve znamení Střelce dává, ale buďte zároveň opatrní, abyste to nepřehnali. V tomto období není dobré dělat velká a závažná rozhodnutí. Ta raději nechte na pozdější dobu. Nebojte se ale plánovat do budoucna. V období kolem úplňku ve znamení Střelce jsou lidé nápaditější, bezstrarostnější, zvládají dělat více úkolů najednou, všeobecně se jim více daří. A také hledají nové cíle a nové cesty, kterými se ve svém životě vydat.

Pozor na zranění a pitný režim

Střelec ovlivňuje játra, stehna, boky, křížovou kost, kostrč, kyčelní svalstvo a kloub, bederní svalstvo, pohyblivost. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře. Hýčkejte své tělo, dopřejte mu například masáž. Pod vlivem energie Střelce bývají lidé odvážnější a trochu bláznivější, nebojí se riskovat. Dávejte proto pozor na různé úrazy hlavy nebo končetin, hlavně při sportu. A dbejte na správný a dostatečný pitný režim. Jen pozor na alkohol, který játrům neprospívá.

Máte nějaké přání? Udělejte si rituál, aby se splnilo

Znáte pohádku o zlaté rybce? Poproste ji v době kolem úplňku, aby vám splnila vaše tři přání. Astroložka Martina Boháčová radí, jak na to. Sedněte si a zavřete oči. Představujte si, že hraje příjemná hudba a vy jste na krásné pláži u moře, kde si užíváte koupání, sluníčka, dobrého jídla a pití. Uvidíte rybáře a poprosíte ho, aby vám půjčil prut. Rybář souhlasí a vy začnete chytat ryby. Vtom jedna zabere a vy vytáhnete z vody zlatou rybku, která vám nabízí, že vám splní tři přání, pokud ji pustíte. Řeknete jí, po čem toužíte, a pustíte ji zpátky do moře. Chvilku ještě zůstaňte ve své představě a pak se pomalu vraťte do skutečnosti. Svá tři přání si napište na papír a často se k nim vracejte, opakujte si je a čekejte, až se vám splní. A nezapomeňte pak zlaté rybce poděkovat.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz