Astročlánky

30. července 2023 06:30

Anna Kopečková

Blíží se srpnový superúplněk. Bavte se, buďte spontánní a hlavně nic neslibujte!

AURA - Měsíční horoskop na srpen 2023

Před námi je první letošní superúplněk ve svobodomyslném a hravém znamení Vodnáře, který, pokud bude jasno, nabídne hned na začátku srpna na obloze krásnou podívanou. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Srpnový superúplněk ve znamení Vodnáře nastane 1. srpna 2023 večer, přesně ve 20 hodin a 31 minut. Jeho vliv ale můžeme pocítit už přibližně tři dny předtím a také několik dnů poté. Pokud bude jasná obloha, mohl by nabídnout krásnou podívanou, protože se Měsíc na své oběžné dráze dostane do takzvaného přízemí, což je bod nejblíže k planetě Zemi. A bude tak oproti běžným úplňkům jasnější a také větší. Aby toho nebylo málo, čeká nás letos v srpnu ještě jeden superúplněk, a to 31. srpna ve 3 hodiny a 35 minut. Nejkrásnější podívanou by měl ale nabídnout večer předtím 30. srpna ve chvíli, kdy vyjde na oblohu, což bude kolem 19:30.

Vraťme se ale na začátek srpna k prvnímu superúplňku, který bude, na rozdíl od červencového úplňku v zodpovědném a pracovitém znamení Kozoroha, vyzývat k odpočinku a zábavě. Rozhodně bychom v tuto dobu neměli řešit jakékoli důležité, například úřední, záležitosti. A zatímco loni jsme si spolu se srpnovým úplňkem mohli užít i pozorování meteorických rojů zvaných Perseidy, letos si na ně musíme počkat na noc z 12. na 13. srpna. Určitě si tuto podívanou nenechte ujít, protože podle lidové tradice tyto „padající hvězdy“ plní skrytá přání.

Jeseteří úplněk

Podle starých indiánských tradic se srpnovému úplňku říká jeseteří. Srpen je totiž měsícem jeseteřích námluv, právě v tuto dobu vyplouvaly tyto velké ryby z hlubin Velkých jezer do mělčích vod, aby se třely. Tím pádem byly zranitelnější a bylo snadnější je ulovit. Indiáni věřili, že pozřením jeseteřího masa získají kromě chutného jídla sílu, hbitost a moudrost této dravé ryby. Jeseteřím tukem si také mastili vlasy nebo impregnovali obličeje. Tato ryba zkrátka přinášela hojnost a stejně tak bychom i v dnešní době měli přijímat dary života a užívat si jich.

Úplněk ve znamení Vodnáře

Všechny úplňky přinášejí podobné energie – změnu, podivné pocity, které mnohdy nedokážeme vysvětlit, emoční turbulenci. Každý úplněk má ale ještě další vlastnosti, které nás různým způsobem ovlivňují a ukazují nám konkrétní oblasti, na které bychom se měli zaměřit.

První srpnový superúplněk bude ovlivněn znamením Vodnáře, jehož živlem je vzduch a vládne mu planeta Uran, která podporuje touhu po svobodě. A přesně takoví jsou Vodnáři – svobodomyslní, hraví, experimentátoři, kteří se často nechají zcela pohltit tím, co dělají. Milují inovace a změny. Období kolem superúplňku ve znamení Vodnáře proto může přinést větší touhu po svobodě, kdy budete chtít vyjet ze zajetých kolejí, cítit se volněji, nespoutaně, někdy až bláznivě. Neřešit starosti, dělat si věci po svém, cestovat, poznat něco úplně nového, něco si dokázat. Vodnáři jsou velmi přátelští, takže se právě v tuto dobu dobře navazují nová přátelství a nové partnerské vztahy, je to ideální čas na to, abyste vyrazili ven a bavili se. Možná právě v době kolem prvního srpnového superúplňku potkáte partnera na celý život.

Vodnáři také milují děti a superúplněk pod vlivem tohoto znamení je tak ideální k plánování, nebo dokonce početí dětí.

Nic neslibujte a nepůjčujte si peníze

Vodnáři bývají roztržití, lehkomyslní a až příliš důvěřiví, svým chováním někdy připomínají malé děti. V době superúplňku ve znamení Vodnáře je tedy dobré dát si na to pozor, přemýšlet racionálně, s nohama pevně na zemi. Raději nedělejte žádná důležitá rozhodnutí, neslibujte nic, co nejste schopni splnit, nepůjčujte si peníze. Počkejte si na vhodnější čas.

Dny, ve kterých vládne energie Vodnáře, mohou přinést i různá překvapení nebo nečekané zvraty. Můžete se ocitnout na životní křižovatce a budete se muset rozhodnout, kudy se vydat. Věřte svým myšlenkám a intuici, byť se mohou zpočátku zdát nekonvenční a poněkud bláznivé.

Pečujte o nohy

Znamení Vodnáře ovlivňuje lýtka, kotníky, paty, holeně, achilovky, křečové žíly na nohou. Pokud v době kolem superúplňku uděláte pro tyto části těla něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Buďte opatrní na úrazy nohou, otoky, různá podvrtnutí nebo zlomeniny. Dopřejte nohám volnost, nenoste příliš těsné ponožky nebo kalhoty, když budete odpočívat, zkuste si dát nohy do vyšší polohy. Dopřejte nohám koupel střídavě teplou a studenou vodou, choďte na procházky, jezděte na kole. Máte-li křečové žíly, noste kompresní punčochy a nohy pravidelně promazávejte, abyste rozproudili krev.

Udělejte si rituál na bezpečnou cestu

Dny pod vlivem energie Vodnáře přinášejí touhu někam vycestovat, poznávat nová místa, nové země. Abyste na všech svých cestách byli v bezpečí, můžete vyzkoušet ochranná kouzla, která radí známá kartářka Helen Stanku. Například ta, která ochrání vaše auto nebo při nichž požádáte o pomoc a podporu boha Merkura, který je mimo jiné patronem cestovatelů. Další jednoduché rituály radí astroložka Martina Blažena Boháčová. Zkuste si například vždy ráno a večer před spaním představovat, jak nasedáte do letadla, vlaku, autobusu nebo auta. Představujte si, jak se usadíte a pak pošlete očistnou energii do dopravního prostředku i ostatním pasažérům, kteří s vámi cestují. Představujte si, jak startujete nebo se rozjíždíte a jak se cítíte výborně. Během cesty posílejte energie všem pasažérům a pak si představujte, jak jste bezpečně přistáli nebo dojeli. Na pomoc si můžete vzít kámen křišťál, který držte během rituálu v ruce a vezměte si jej pak i na cestu.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz