Celebrity

3. května 2023 18:54

Vanesa Havlíková

Bohyně módy i nevydařených plastik. Donatella Versace na Met Gala šokovala svou vyzáblostí

Nezaměnitelný styl a luxusní módní kreace vynesly italskou návrhářku Donatellu Versace na výsluní. Během života se ale musela popasovat hned s několika těžkými životními situacemi. Její cesta ke slávě tedy nebyla, jak by se možná na první pohled mohlo někomu zdát, vůbec snadná. Podívejte se, jak šel čas s ženou, jež proslula nejen svým talentem a obchodními dovednostmi, ale bohužel především tím, že neumí přijmout svůj věk.

Donatella Versace se narodila v roce 1955 jako nejmladší ze čtyř dětí, mezi dva bratry a sestru. Nejznámější a nejúspěšnější ze všech sourozenců byl Gianni, který módní impérium založil. Donatella k němu vždy vzhlížela a nakonec po něm módní značku převzala.

Návrhářka vystudovala ve Florencii literaturu a následně se začala věnovat designu. S bratrem měli velmi dobré vztahy, a přestože pro něj chtěla nejdříve pracovat v oddělení pro styk s veřejností, díky svým schopnostem se stala jeho druhou rukou a následně i viceprezidentkou celé firmy. Bratr sestru tak uznával, že pro ni nechal vytvořit ikonický parfém s názvem „Blonde“ a zároveň ji nechal pracovat na její vlastní módní kampani s názvem Versus.

Mohlo by vás zajímat: Gianni Versace šaty navrhoval už jako dítě. Oblékal Dianu i Madonnu. Zemřel tragicky

Bratr jí tragicky zemřel

V roce 1997 však došlo k obrovské tragédii. Bratr Donatelly, Gianni Versace, byl v pouhých 51 letech zastřelen u svého domu v Miami. Svět tak navždy opustil jeden z nejtalentovanějších světových návrhářů.

Po tragické události vedení společnosti převzala právě Donatella, která dokázala značku obnovit a posunout ji ještě o něco dál. Zaměřila se zejména na prodejnost a komercializaci značky, aniž by přitom ztratila charakteristický styl a kreativitu, které byly s nálepkou Versace spojeny. Od roku 2000 se značka rozrostla o parfémy, kosmetiku, koberce a další doplňky. Versace patří dodnes k symbolům italské módy a k předním světovým módním značkám.

S dětmi má Donatella komplikovaný vztah

Stejně jako měl Gianni rád svoji sestru, miloval i její děti. Donatellinu dceru Allergru dokonce bral jako svou vlastní, a proto jí odkázal polovinu celého impéria, a jejímu bratru Danielovi uměleckou sbírku v hodnotě několik stovek milionů korun.

S matkou však děti nikdy tak silné pouto neměly. Nejvíce jejich vztah poznamenala Donatellina závislost na drogách, kterých se ani kvůli dětem nevzdala a ostatně si s tímto návykem nikdy moc hlavu nedělala.

Dcera Allegra se sice poté, co zdědila po zesnulém strýci pohádkové jmění, stala jednou z nejbohatších žen světa, ale s velkým obnosem peněz neuměla nikdy dobře naložit. Už od puberty bojovala s těžkou formou mentální anorexie a po vzoru matky podstupovala jednu plastickou operaci za druhou.

Přečtěte si také: Plastická chirurgie není blízká jen ženám. Jaké zákroky podstupují nejčastěji muži?

Na svátku módy Met Gala se ukázala i Donatella Versace:

Donatella neumí stárnout s grácií

Přestože je Donatella Versace velmi talentovaná, v profesním životě dokázala vybudovat skutečné módní impérium a téměř celý život se jí daří, ke štěstí jí stále něco chybí. Nejspíše je tím věčné mládí, o které se už několik let pokouší a podstupuje pořád nové „omlazující“ zákroky.

Neustálé operace, kterým se návrhářka roky podrobuje, jí však mládí nevrátí, naopak vypadá stále hůř. To, že jí plastické operace nesvědčí, předvedla i na největší módní události Met Gala, která se letos konala v New Yorku a měla za cíl vzdát hold zesnulému návrháři Karlu Lagerfeldovi.

Donatella se na této velkolepé módní události objevuje pravidelně, a není tedy divu, že ani letos nechyběla. Tentokrát se rozhodla obléknout přiléhavé růžové šaty s korzetovým topem, které zvýraznily její velmi štíhlý pas, a dle její extrémně hubené postavy šlo těžko uvěřit tomu, že za dva roky oslaví sedmdesáté narozeniny.

Zdroje: theguardian.com, wikipedia.org, Versace, Donatella (kniha)


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.