Celebrity

3. května 2023 18:54

Vanesa Havlíková

Bohyně módy i nevydařených plastik. Donatella Versace na Met Gala šokovala svou vyzáblostí

Nezaměnitelný styl a luxusní módní kreace vynesly italskou návrhářku Donatellu Versace na výsluní. Během života se ale musela popasovat hned s několika těžkými životními situacemi. Její cesta ke slávě tedy nebyla, jak by se možná na první pohled mohlo někomu zdát, vůbec snadná. Podívejte se, jak šel čas s ženou, jež proslula nejen svým talentem a obchodními dovednostmi, ale bohužel především tím, že neumí přijmout svůj věk.

Donatella Versace se narodila v roce 1955 jako nejmladší ze čtyř dětí, mezi dva bratry a sestru. Nejznámější a nejúspěšnější ze všech sourozenců byl Gianni, který módní impérium založil. Donatella k němu vždy vzhlížela a nakonec po něm módní značku převzala.

Návrhářka vystudovala ve Florencii literaturu a následně se začala věnovat designu. S bratrem měli velmi dobré vztahy, a přestože pro něj chtěla nejdříve pracovat v oddělení pro styk s veřejností, díky svým schopnostem se stala jeho druhou rukou a následně i viceprezidentkou celé firmy. Bratr sestru tak uznával, že pro ni nechal vytvořit ikonický parfém s názvem „Blonde“ a zároveň ji nechal pracovat na její vlastní módní kampani s názvem Versus.

Mohlo by vás zajímat: Gianni Versace šaty navrhoval už jako dítě. Oblékal Dianu i Madonnu. Zemřel tragicky

Bratr jí tragicky zemřel

V roce 1997 však došlo k obrovské tragédii. Bratr Donatelly, Gianni Versace, byl v pouhých 51 letech zastřelen u svého domu v Miami. Svět tak navždy opustil jeden z nejtalentovanějších světových návrhářů.

Po tragické události vedení společnosti převzala právě Donatella, která dokázala značku obnovit a posunout ji ještě o něco dál. Zaměřila se zejména na prodejnost a komercializaci značky, aniž by přitom ztratila charakteristický styl a kreativitu, které byly s nálepkou Versace spojeny. Od roku 2000 se značka rozrostla o parfémy, kosmetiku, koberce a další doplňky. Versace patří dodnes k symbolům italské módy a k předním světovým módním značkám.

S dětmi má Donatella komplikovaný vztah

Stejně jako měl Gianni rád svoji sestru, miloval i její děti. Donatellinu dceru Allergru dokonce bral jako svou vlastní, a proto jí odkázal polovinu celého impéria, a jejímu bratru Danielovi uměleckou sbírku v hodnotě několik stovek milionů korun.

S matkou však děti nikdy tak silné pouto neměly. Nejvíce jejich vztah poznamenala Donatellina závislost na drogách, kterých se ani kvůli dětem nevzdala a ostatně si s tímto návykem nikdy moc hlavu nedělala.

Dcera Allegra se sice poté, co zdědila po zesnulém strýci pohádkové jmění, stala jednou z nejbohatších žen světa, ale s velkým obnosem peněz neuměla nikdy dobře naložit. Už od puberty bojovala s těžkou formou mentální anorexie a po vzoru matky podstupovala jednu plastickou operaci za druhou.

Přečtěte si také: Plastická chirurgie není blízká jen ženám. Jaké zákroky podstupují nejčastěji muži?

Na svátku módy Met Gala se ukázala i Donatella Versace:

Donatella neumí stárnout s grácií

Přestože je Donatella Versace velmi talentovaná, v profesním životě dokázala vybudovat skutečné módní impérium a téměř celý život se jí daří, ke štěstí jí stále něco chybí. Nejspíše je tím věčné mládí, o které se už několik let pokouší a podstupuje pořád nové „omlazující“ zákroky.

Neustálé operace, kterým se návrhářka roky podrobuje, jí však mládí nevrátí, naopak vypadá stále hůř. To, že jí plastické operace nesvědčí, předvedla i na největší módní události Met Gala, která se letos konala v New Yorku a měla za cíl vzdát hold zesnulému návrháři Karlu Lagerfeldovi.

Donatella se na této velkolepé módní události objevuje pravidelně, a není tedy divu, že ani letos nechyběla. Tentokrát se rozhodla obléknout přiléhavé růžové šaty s korzetovým topem, které zvýraznily její velmi štíhlý pas, a dle její extrémně hubené postavy šlo těžko uvěřit tomu, že za dva roky oslaví sedmdesáté narozeniny.

Zdroje: theguardian.com, wikipedia.org, Versace, Donatella (kniha)


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.