Burleska Zorya Blue: Většinu publika tvoří překvapivě ženy. Stud mě nikdy nestresoval

Burleska, která vystupuje pod jménem Zorya Blue, si svou práci doslova zamilovala. Jak se k ní dostala? A co ji vedlo k napsání knihy Už budeš?, která odpovídá na nejrůznější otázky týkající se lidské sexuality? Na všechny tyto otázky odpovídá v exkluzivním rozhovoru, který poskytla webu Prima Ženy.

Burleska je literární nebo hudebně-dramatický žánr, který vznikl na počátku 20. let v USA. „Je to umění performance, kde se pracuje s tanečními prvky, kostýmem, případně akrobacií nebo ohněm. Pro mě je při tom nejdůležitější energie, charisma a nápad. Během vstupu, který má většinou kolem pěti minut, burleska postupně odhaluje kousky oblečení, přičemž je důležitější, jak to dělá než že to dělá. A taky to, co neukáže, než to co ukáže,“ popsala ve zkratce své povolání Zorya Blue a dodala, že většinu publika tvoří překvapivě hlavně ženy.

Mohlo by vás zajímat: Burleska se v Třebíči nakrucovala před dětmi. Nevhodné, psali rodiče. Pořadatel uznal chybu

Zorya je burleska na plný úvazek. K této práci se dostala v podstatě náhodou, když před lety zavítala do již neexistujícího klubu, ve kterém poprvé viděla burleskní výstup. „Tehdy byla komunita v Česku velmi malá, takže začátečnice ani neměla kde vystupovat a učit jsem se kvůli tomu jezdila do Polska, Bratislavy a Vídně. Celá ta cesta mě stala hodně času, energie, peněz a stresu. Ale zamilovala jsem se, a navíc jsem zjistila, že jsem v tom dobrá. Teď dělám burlesku na plný úvazek. Vystupuju, produkuju a učím. V současné době je možné moje show vidět pravidelně v sedmi městech,“ prozradila lektorka Czech Burlesque School. A jestli v začátcích bojovala se studem? „To mě nikdy nestresovalo. Spíše mě stresuje to, jestli jsem dost dobrá, jestli můj nápad funguje nebo jestli můžu třeba něco vylepšit,“ popsala své pohnutky talentovaná burleska.

Autorka knihy o lidské sexualitě

Živelná blondýnka původem z Polska je lidskou sexualitou fascinovaná a rozhodla se tomuto tématu věnovat poněkud hlouběji. Je také autorkou knihy Už budeš?, ve které zpovídala řadu odborníků, kteří odpovídali na otázky týkající se témat, jako jsou například BDSM, tantrické masáže či swingers party. Řadu ze zmiňovaných věcí okusila na vlastní kůži. „Spoustu věcí jsem zkoušela posledních asi deset let. Swingers klub, fetiš party, nějaký základní spanking, masáž prostaty nebo anální sex. Mám také (bohužel) dost zkušeností s moderním randěním,“ uvedla se smíchem burleska, která už přes rok tvoří a moderuje podcast o sexualitě s příznačným názvem Už budu!

Čtěte také: Postelový horoskop: Býk má velkou výdrž, Štír si hraje s dominancí. A co další znamení?

O sexualitu jako takovou se ale začala zajímat až v pozdějším věku. „Moje sexuální výchova byla standardní, to znamená žádná. První penetrační sex jsem měla asi dost pozdě, asi v třiadvaceti letech. Pak přišlo období experimentů, zkoušení, hledání a zvědavosti. A bylo to divokých pár let, pak přišel už ucelenější zájem,“ popsala blondýnka, která se v minulosti účastnila také show
Česko Slovensko má talent.

Společnost je přesexualizovaná.“

V dnešním světě vidí řadu paradoxů. „Společnost je přesexualizovaná. Prsa a zadek prodávají pneumatiky, erotika čokoládu a porno je dostupné až moc. Ale na druhou stranu, pořád máme velký problém bavit se i s partnerem o základních věcech jako například: Co se ti líbí? Jak to máš ráda? O čem sníš? Už ani nebudu zmiňovat sociální sítě, které cenzurují nebo trestají za edukativní obsah,“ myslí si Zorya.

Na swingers party jsou lidé velice respektující

Řeč přišla také na již zmiňovanou swingers party. Jak to na ní vypadá? „Vypadá tak, jak chcete, aby vypadala. Pokud jde o swingers kluby, tak ty jsou veřejně přístupné. Prostě podle programu přijdete, ve většině klubů je potřeba odložit mobil do skřínky. A pak vše záleží na vás. Můžete klidně celý večer sedět u baru a povídat si. Můžete se i procházet a koukat, co se děje v různých místnostech. A pak jet domů. Nikdo vám nebude počítat orgasmy a partnery, nikoho to nezajímá. Pokud chcete, tak si můžete užívat jen s partnerkou a partnerem, nebo se k někomu přidat nebo naopak někoho pozvat. Lidé ve swingers klubech jsou tak milionkrát víc respektující než na průměrné diskotéce. Opravdu,“ popsala autorka knihy o sexu.

Mohlo vám uniknout: Novinářka souložila při reportáži na swingers party. Bylo to super, pochválil ji otec

A co by poradila lidem, kteří nad tím třeba uvažují, ale stydí se? „Nutit se nemá cenu. A hlavně nenutit partnera. Ale pokud je to láká, tak k tomu patří i určitý adrenalin a vzrušení z neznámého. A jak jsem popisovala, můžete tam jen jít a dát si drink a uvidíte. Určitě bych poprvé nedoporučovala hodně pít, aby se nestalo, že budete mít další den morální kocovinu nebo se pohádáte v páru. Je lepší méně a střízlivě,“ uzavřela Zorya Blue.

Podívejte se na reportáž, která se zaměřila právě na práci burlesky:

Sdílejte článek
Štítky sexualita burleska kniha sex autorka Zorya Blue Už budeš?

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.