Životní styl

15. července 2022 13:57

Vanesa Havlíková

Z vesnice do velkoměsta: Jak bydlí seriálová potvora Michaela Petřeková?

Michaela Petřeková si nemůže vynachválit bydlení v podkroví vily na kraji Prahy

Herečka Michaela Petřeková (24) coby vypočítává potvora Markéta ze seriálu Zoo se kvůli pracovním příležitostem rozhodla přestěhovat do hlavního města a opustit tak rodné Valašské Meziříčí. Přírody se však nechtěla zcela vzdát, a proto zvolila bydlení na okraji metropole.

Do podkrovního bytu ve starší ale krásně zrekonstruované vile se představitelka právničky Markéty ze seriálu ZOO zamilovala na první pohled.

Byt ve vile na okraji Prahy

Vilu, konkrétně tedy první patro, sdílí Míša společně se svým přítelem Matějem Petrákem, který je také hercem. „Bydlíme v baráčku. Máme tu vrchní patro, ve kterém je udělaná garsonka,“ prozradila webu Prima Living Michaela Petřeková, která vyměnila klid menšího města za ruch velkoměsta.

Bydlení dvojice vybírala déle, ale jakmile narazili na klidnou lokalitu v dostupné vzdálenosti od centra Prahy, volba byla jasná.

„Tím, že jsme oba z maloměsta, nebo řekněme i z vesnice, tak máme rádi přírodu. Když jsme šli na obhlídky bytů a přišli jsme na prohlídku tohoto, řekli jsme si okamžitě, že sem půjdeme,“ vysvětlila čtyřiadvacetiletá herečka, čím ji i jejího partnera uchvátilo okolí jejich současného obydlí.

Milovníci dřeva

Věcí, které sehrály velkou roli při výběru nového domova, bylo více, ale nejvíce pár uchvátilo podkrovní bydlení a dřevěné trámy, které byly součástí garsoniéry.

„Myslím si, že to bylo dřevěnými trámy. My oba totiž máme velmi rádi dřevo. Navíc je to podkrovní byt, což jsem si vždycky už jako malá přála. Od dětství jsem totiž žila paneláku,“ prozradila Míša Petřeková, co všechno sehrálo roli při výběru jejího současného pražského bydlení.

Jelikož byt je svou dispozicí garsoniéra, obytnou mají pouze jednu místnost. Velkou roli zde hrálo správné rozmístění a uspořádání nábytku, protože každý centimetr prostoru se v tomto případě počítá. Věc, za kterou byla Míša obzvláště ráda byl vestavěný botník, který byl již součástí původní předsíně.

Boty jedině na platformách

Kolik párů bot máš, tolikrát jsi člověkem. Věta, se kterou se v dnešní době ztotožňuje čím dál tím více milovníků módy a obuvi, pro Míšu zcela tak neplatí. Sympatická herečka se v tomto ohledu snaží být více praktická. Když přijde na počet bot, je představitelka seriálové potvory minimalistkou. Jedna věc, na kterou si ale Míša potrpí, je tvar podrážky a podpatku. Ten, který Míša ráda obouvá, se totiž tak často nevidí. Objevil se sice už ve čtyřicátých letech minulého století, nejvíce ho ale proslavila léta šedesátá.

„Mám ráda boty na platformách. Botník máme s Matesem rozdělený v podstatě na půl. Co se týče bot, jsem celkem skromná. Myslím, že tady v Praze mám tak do deseti párů bot. Pravdou ale je, že nějaké boty mám ještě u mamky v Rožnově,“ usmívá se Míša Petřeková a objasňuje jak to má s botami, které má právě ve zmiňovaném botníku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.