Byla to fuška, ale šla bych do toho znovu. Jitka Boho promluvila o druhém porodu

Modelka Jitka Boho o mateřství

Bývalá modelka a zpěvačka je čerstvě dvojnásobnou maminkou a na svém YouTube kanálu se rozpovídala o svém porodu, ale i o tom, jaké to bylo s prvním miminkem oproti druhému.

Jitku Boho, rozenou Válkovou, můžete znát jako vítězku České Miss 2010, bývalou modelku nebo semifinalistku první Česko Slovenské SuperStar. Čerstvě dvojnásobná maminka je také influencerkou, která se s fanoušky dělí i o podrobnosti ze svého osobního života. Motivuje tak mnoho žen, jež se jí vyptávají na životní styl i mateřství.

Zpěvačka má dvě děti, dceru Rosalii (7) s muzikantem Lukášem Boho (38), se kterým se v roce 2020 rozvedla, a od října 2022 syna Tadeáše s podnikatelem Tomášem Hřebíkem (43). Na svém YouTube kanálu se Jitka Boho nyní podělila o zkušenosti s druhým porodem a rozpovídala se i o prvních týdnech života s novým přírůstkem Tedíkem.

„Porod byl podle mě úžasný. S odstupem času opět říkám, že bych do toho šla znovu,“ zavzpomínala ve videu a dodala, že po porodu samozřejmě říkala, že už nikdy rodit nechce, protože to byla šílená bolest. Celý porod byl tedy bolestivý, ale jak popsala, také velmi rychlý. „V den, kdy jsem byla pozvaná do Apolináře na prasknutí vody, tak jsem měla i kontrakce. Jako kdyby to Tedík cítil, že přichází jeho den D.“

Jitka Boho se svěřila do rukou pana profesora Pařízka, stejně jako když přiváděla na svět dceru Rosálku. Některé ženy jí na sociálních sítích psaly, kde to bude rodit, že má určitě nějaká privilegia. Druhý porod Jitka absolvovala v porodním pokoji, ale dceru Rosálku rodila za plentou a ohradila se, že jí na místě nezáleží. Důležitá je pro ni především péče doktora a sestřiček.

Porod syna Tadeáška proběhl v den, kdy bylo podle zpěvačky v porodnici u sv. Apolináře porodů možná méně, a proto jim byl přiřazen pokoj. Ve svém videu popsala, jaké měla kontrakce a bolesti, které byly kratší než v případě Rosálky, i jak dlouho trvalo, než se Tadeáš narodil. Porod trval zhruba 3 hodiny a syn přišel na svět v den úplňku, pár minut po půlnoci a v krásné datum 10. 10. 2022.

Partner u porodu. Epidurál odmítala, nakonec kývla

Jitka Boho prozradila i podrobnosti, jako že se porodu účastnil její partner Tomáš a nafotil v průběhu snímky. Také že se snažila vyhnout epidurálu, chtěla to zvládnout, ale nakonec ji bolest přemohla. Možná však čekala s podáním léků příliš dlouho, protože se nedostavila očekávaná úleva, jako u prvního porodu. „Čekala jsem, kdy přijde ta úleva, ale ona úplně nepřišla,“ popsala ve videu.

A jaké byly první týdny s miminkem? „Musím zaklepat, nezažila jsem noc, kdy by Tedík plakal,“ řekla „Akorát já mám ten sluch, a myslím, že každá maminka svoje dítě pozná. Když se zavrtí Tedík, tak to poznám. Když Tomáš, tak to neslyším. Nevím jak je to možné, ale tyhle dvě věci můj sluch dokáže rozlišit,“ řekla pyšná maminka.

Ale jak sama přiznala pro pořad Showtime, občas je to náročné. „Opravdu s přibývajícím počtem dětí je znát, že prostě člověk nestíhá tak, jak by chtěl. A tím, že já jsem perfekcionistka i co se týče domácnosti, tak občas, jak se říká, padám na hubu.“

Ani se svou životosprávou není zpěvačka tak úplně spokojená, přestože jí všichni chválí skvělý vzhled a postavu. „Váha nejde tak dolů a bříško je takové povadlejší, než bylo s Rosálkou,“ posteskla si ve svém videu. „Ale snažím se, cvičím, snažím se už i dodržovat jídelníček a makat na sobě.“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.