Astročlánky

21. září 2024 06:30

Sára Částečková

Čakra srdce: Když se zablokuje, hrozí problémy s tlakem a srdcem, lékem je láska

Srdeční čakra, čtvrté energetické centrum těla, je klíčem k pocitům lásky, soucitu a rovnováhy. Ovlivňuje naše emocionální vztahy a schopnost přijímat i dávat lásku. Co se ale stane, když tato čakra není v harmonii?

Umístění a symbolika čtvrté čakry

Srdeční čakra se nachází v blízkosti srdce a právem se nazývá bránou do duše. Hlavní roli hraje tajemný brzlík, žláza, ve které se skrývá naše životní síla. Brzlík se stará o naši imunitu a řídí mízní systém v těle. Je to taková naše zásobárna lásky, miluje klid, ticho a harmonii. Škodí mu stres, napětí a negativní emoce. Čakru symbolizuje lotos s dvanácti okvětními lístky. Má zelenou barvu, která se může měnit na zlatavou a růžovou, vše záleží na našem emočním rozpoložení.

Čtěte také: Křížová čakra: Ovlivňuje vaše vztahy, emoce, plodnost i schopnost čelit strachu

Bolí mě u srdce, zlomil mi srdce, co bude dál?

Téměř každý určitě prožil nějakou bolest, ať už z rozchodu, nebo z odchodu milované bytosti do jiné dimenze. Fyzická bolest je značná, ale bolest emocionální nás zasáhne mnohem víc. Dokonce jsou zaznamenané případy, kdy zraněné srdce opravdu prasklo. Láska, láskyplný přístup k sobě i ostatním, dokáže zázraky. Určitě jste si všimli, že když jste ve svém smutku udělali radost jiným, váš pocit bolesti odezněl nebo se zmírnil natolik, že jste mohli fungovat dál bez lítosti a dalších omezení. Jestli jste majitelem psa, tak víte, jak dokáže dávat lásku bez podmínek. Kdykoliv vás utěší a věrně leží u vašich nohou. Pokud máte zlomené srdce, zkuste venčit pejsky v útulku nebo pomáhat tam, kde láska chybí. Věřte, že se vám uleví a vaše srdce pookřeje.

Přijímejte vše, co k vám přichází

Víte, že srdeční čakra dokáže uzdravovat, léčit a transformovat nejen vás, ale také všechny ve vaší blízkosti? Stačí, když řeknete životu ano a nebudete bojovat sami se sebou ani s ostatními. Nebojujte a milujte. Díky tomu si do života přitáhnete podobně naladěné bytosti. Pokud vás trápí nějaká bolest, všimněte si, že když věnujete orgánu láskyplnou pozornost a péči, rychleji se uzdraví. Naopak vztek, lítost a zlost ještě přitíží. Zkuste se někdy emočně nebránit a souhlasit s vaším osudem, uvidíte, jak rychle se váš život změní k lepšímu.

Co se děje v srdci, když je čakra zablokovaná?

Srdeční čakru uzavírají emoce, jako je lítost a nenávist, které cítíme vůči druhým nebo sobě a bereme situace jako velkou nespravedlnost. Pak se čakra uzavře a mohou vzniknout zdravotní problémy na srdci, například vysoký nebo nízký tlak, problémy s plícemi, s rukama. Pokud je odpor silný, přijde nemoc, bolest nebo úraz, který se stane proto, aby vás zastavil a mohli jste jistou životní etapu změnit.

Mohlo by vás zajímat: Kořenová čakra: Zablokujete ji nespokojeností a neustálou kritikou

Když si zlomíte nohu, tak najednou zjistíte, že jste nahraditelní a máte dostatek času přemýšlet o sobě a svém způsobu života. Čakra se odblokuje, pokud nebudete litovat sebe ani ostatní a dokážete být vůči sobě i druhým silní. V klidu si uvědomíte, že nic není špatné a nebudete ostatní nenávidět za něco, co udělali, což platí také pro vás samotné. Je to velmi těžká a trnitá cesta, ale vyplatí se. Odměna je víc než sladká a zaručuje klidný život bez stresu a větších zdravotních výkyvů. Bezpodmínečná láska je něco, co se učíme celý život.  Soucit a láska je cesta ke štěstí. Pokud se budete rozhodovat mezi láskou a nenávistí, věřte, že láska vždy zvítězí.

Jak čakru zharmonizovat a co vás učiní šťastnými?

Láska k sobě je základním stavebním kamenem srdeční čakry, pak můžete pokračovat a dávat lásku všude kolem sebe. Láska je to, co vám pomůže dát život opět do pořádku a harmonie. Na všechno se dívejte očima lásky a srdcem, z počátku je to těžké, ale trpělivost a důvěra v život vám pomůže tuto nelehkou cestu zvládnout. Je mnoho způsobů, jak se naučit milovat život, záleží jen na vás, co si vyberete. Pokud milujete kameny, pořiďte si růženín, jestli dáváte přednost hudbě, poslouchejte tóny, které vás něžně rozvibrují. Milujete přírodu? Ano, i ta vám pomůže, zelená barva léčí, uklidňuje a harmonizuje. Nezapomínejte, čím víc dáváte, tím víc se vám vrací zpět, ale musíte dávat bez podmínek, jen srdcem.

Jaký bude nový týden podle výkladu karet?

Sdílejte článek
Štítky srdce nenávist brzlík čakry láska čakra srdeční čakra

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 9. 2024

Dnes se k vám mohou dostat pikantní, ale možná i nepěkné drby. Můžete pochybovat o motivech blízkého přítele. Prozkoumejte všechny tipy, které dostanete, a zjistěte si skutečná fakta, než je přijmete jako pravdu. Mnohé informace budou pravděpodobně mylné. Vaše představivost je na výši, a tak byste se mohli pokusit psát nebo kreslit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.