Celebrity

26. října 2022 05:59

Zuzana Schneidewind

Can Yaman tasí zbraň. V téhle poloze jste oblíbeného herce ještě neviděli

Barvy Palerma (1) - upoutávka

Zbožňovaný turecký herec Can Yaman (32) se vrací v nové roli! Tentokrát mu italští scenáristé připsali roli temperamentního detektiva Francesca Demira, který se často nechává strhnout svými instinkty. Jeho úkolem je potírat zločin v hříšném Palermu a pomoci neodolatelné Viole Vitale, kterou ztvárnila Francesca Chillemi (36).

Ztepilého herce a právníka Cana Yamana si české divačky zamilovaly hned při jeho prvním vstupu na tuzemské obrazovky, a to v seriálu Příchuť lásky v roce 2018. Úspěchy pak slavil i s dalšími romantickými telenovelami Zasněná láska a Recept na lásku. Nesčetně obdivovatelek má ale herec s vypracovanou postavou a bujnou kšticí také v Itálii. Tam se mu podařilo prosadit díky tomu, že kromě angličtiny nebo španělštiny ovládá skvěle právě italštinu. Jak by také ne, vždyť středoškolská léta strávil na italském lyceu. Vloni v Itálii herec získal hlavní roli v nejnovějším seriálu Viola come il mare.

V Česku tato žhavá novinka dostala název Barvy Palerma a Yaman se v ní představí v netradiční roli – coby detektiv Francesco Demir totiž bude ve spíše kriminálně laděné sérii řešit zapeklité případy po boku krásné akční novinářky Violy. Tajemnou brunetku ztvárnila Miss Itálie 2003 Francesca Chillemi.

Can Yaman vyměnil turečtinu za italštinu

Pro Yamana zároveň role v seriálu znamenala intenzivní učení italštiny, kterou už sice ovládal dávno, ale potřeboval ještě vypilovat dokonalou dikci.

„Víme, že české divačky si tureckého herce Cana Yamana velmi oblíbily, a jsme tedy rádi, že jim můžeme nabídnout Barvy Palerma exkluzivně pouhých šest týdnů po jeho zahraniční premiéře. Žánrově se jedná o trochu jiný seriál, než ve kterém byly zvyklé herce dosud vídat, nicméně i Barvy Palerma nabídnou vedle detektivních příběhů romantickou dějovou linku. Vyslechli jsme také přání divaček a i přes rozdílný jazyk původního znění (seriál se natáčel v italštině) se v češtině mohou těšit na dabing, na který jsou zvyklé – Cana Yamana opět namlouvá Michal Holán,“ přibližuje premiéru seriálu Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima.

Komu patří český hlas Cana Yamana?

„Cana Yamana jsem daboval už v předchozích dvou telenovelách. Je velmi charismatický a milují ho ženy po celém světě. A mne osobně tím svým charisma také baví,“ říká k Yamanovi a Barvám Palerma, které odvysílá Prima LOVE už 14. listopadu a celý ho odvysílá během šesti večerů, dabér Michal Holán. Hlas seriálové Viole propůjčí dabérka Týna Průchová. „Viola je krásná mladá žena s nadhledem a trochou sebeironie,“ přibližuje svou postavu Průchová a dodává: „Baví mě rozmanitost celého seriálu – je to trochu romantika a trochu kriminálka. Má i nadhled a humor, a to je podle mého důležité.“

A o čem přesně příběh Barev Palerma vypráví? Viola Vitale je okouzlující a velice přitažlivá mladá žena, která odjakživa pracovala v oboru módní žurnalistiky. Její život se od základů změní, když se přestěhuje z romantické francouzské Paříže zpátky do rodného, ale hříšného italského Palerma.

Vybavena pouze bezbřehým optimismem a důvěrou hledá otce, jehož nikdy nepoznala. Změna životního stylu zahrnuje také úplně novou práci. Violet začne psát o místních kriminálních případech – a že jich rozhodně není v hříšném městečku málo! Přitom se seznamuje s charismatickým a pohledným policejním inspektorem.

Skvělý detektiv a kráska s nevšedním smyslem

Francesco Demir je skvělý detektiv, ale na rozdíl od Violet nikomu nevěří a maximálně spoléhá na svůj instinkt. A čas od času obchází pravidla. Reportérka a policista začnou spolupracovat na vyšetřování různých vražd. Zpočátku to jde ztěžka, protože každý je pravým opakem toho druhého. Čím více se ale sbližují, tím lépe se jim spolu daří, a možná dokonce zjistí, že protiklady se přitahují.

Violet má navíc zajímavou tajnou zbraň. Díky synestezii u ní dochází ke sdružení několika smyslů – spojuje si emoce s barvami. Když se na někoho podívá, rozpozná, jakou vyzařuje barvu, a zjistí jeho nejniternější pocity, ať už je to radost, žal, nebo strach. A zatímco odhaluje tajemství jiných, své vlastní si pečlivě střeží: Skutečný důvod jejího návratu do Palerma je totiž úplně jiný, než tvrdí.

Zdroj: FTV Prima / Prima LOVE

Sdílejte článek
Štítky Itálie vyšetřování FTV Prima zbraň Prima Love Can Yaman herec Palermo Zasněná láska Podzimní program Michal Holán Francesca Chillemi Barvy Palerma podzimní televizní program turecký herec Viola come il Mare Francesco Demir Prima LOVE Viola Vitale italský seriál

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.