Celebrity

15. září 2024 18:20

Tomáš Durčák

Václav Vydra přiznal zklamání z penze. Po 50 letech musí pracovat i v důchodu

Herec Václav Vydra letos oslavil šedesáté osmé narozeniny a je již třetím rokem zasloužilým penzistou. Na klid a odpočinek však aktuálně myšlenky příliš nemá. Vzhledem k tomu, jakou penzi od státu dostal, mu totiž nezbývá nic jiného než stále pracovat naplno. Nyní přiznal, že ho to zklamalo a představoval by si něco trochu jiného.

Dlouholetý manžel herečky Jany Bouškové je stále aktivní na divadelní scéně, točí filmy a jeho hlas znají z TV Prima všichni fanoušci pořadu Prostřeno. Velkou část volného času navíc vkládá do svého statku a milovaných koní, kteří rovněž něco stojí. Výši své penze dnes hodnotí negativně. Jakožto někdo, kdo pracuje od svých 18 let, by si prý představoval vyšší částku.

„Příjemný byl ten nedoplatek od státu za tu dobu, jinak to byl docela smutný pohled. Na to, že jsem pracoval od svých osmnácti let bez přerušení, bych si výši důchodu představoval jinak, ale to bych nesměl pracovat a žít v Čechách,“ řekl zklamaný Václav Vydra pro CNN Prima NEWS. Navzdory svým hereckým úspěchům Václav Vydra není bezstarostně zajištěný. Mimo jiné i proto, že se v devadesátých letech spálil jako podnikatel.

Po revoluci se vrhnul do podnikání se zbraněmi. Avšak následná změna zákonů, kterou nečekal, pro něj znamenala nejen bankrot, ale i nemalé dluhy, kvůli nimž přišel i o střechu nad hlavou. Nakonec však právě díky herectví dokázal vše splatit, přičemž mu finanční trn z paty pomohla vytrhnout i kniha, kterou sepsal o legendární herečce Daně Medřické, své milované mamince. Vydání knihy sice také provázely komplikace, ale nakonec se z ní stal bestseller.

„Protože jsem nesehnal nakladatele, který by byl ochoten vydat více než 30 tisíc výtisků, musel jsem si na to sehnat půjčku. Pak se nám ale podařilo najít distributora, který shodou okolností bydlel přes ulici, a knihu jsme vydali. Jenom se po ní zaprášilo. Byl to takový fofr, že jsem tu půjčku nakonec ani nepotřeboval, a z prodaného nákladu jsme zaplatili tiskárnu. Pak už to byl čistý příjem, který mě v podstatě zachránil a umožnil mi koupit zpátky náš dům, který byl zastavený v bance,“ popsal známý herec náročné období, které musel v životě překonat.

Jak už bylo zmíněno, Václav Vydra je dodnes velmi aktivním hercem, od roku 1985 jej můžete rok co rok vídat třeba v Divadle na Vinohradech i jinde, kde rád hostuje. Pochází ze slavné rodiny, jež byla neoddělitelně s herectvím spjata. Jeho dědeček byl ředitelem Národního divadla, zatímco jeho rodiče Václava Vydru staršího a Danu Medřickou si velmi dobře pamatují všechny starší ročníky.

Dlouholetý hlas Prostřena čeká velká výzva. Václav Vydra a Jana Boušková se objeví v roli soutěžících!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.