Seriály a filmy

6. října 2025 18:03

Zuzana Schneidewind

Chce to pořádný Saigon, hlásí Pohlreich. Suchá houska ho ve FlammBeef Burger rozdráždila

Flammbeef – Ano, šéfe! (2025)

FlammBeef Burger & Steak v Ostrově nad Ohří měl být rájem pro milovníky burgerů a steaků. Realita? Studené hranolky, houska suchá jako troud a kukuřičky z pixly. Šéfa o avizované přehlídce chuťových vjemů nepřesvědčily.

V další epizodě oblíbeného pořadu se cílem Zdeňka Pohlreicha stalo bistro FlammBeef Burger & Steak v Ostrově nad Ohří. Podnik, který sází na burgery, steaky a flammkuchen. Místní by ale spočítal na prstech jedné ruky. „Tady bych si restauraci teda otevíral jenom nerad, protože tady ty lidi skutečně napočítáš na prstech jedný ruky,“ konstatuje šéf už při příjezdu.

Na první pohled to v bistru vypadá dobře. Moderní prostor, čistá kuchyně, slušné vybavení. Jenže jakmile dorazí na stůl před šéfa pokrmy k ochutnání, iluze se rozpadá.

„Hele, jako tohle je strašná škoda, protože vlastně docela to bistro vypadá hezky. Kuchyň má jako fakt pěknou, všechno… a to jídlo je zoufalý. To jídlo vůbec, vůbec neodpovídá tomu všemu, co tady vidíš okolo sebe,“ vyhodnotí po degustaci.

Vyzkoušejte si doma připravit vlastní Alsaský cibulový koláč Flammkuchen

Hranolky jsou studené, cibulové kroužky podle šéfa „nevypadají moc podomácku“, a flammkuchen, který měl být alsaskou specialitou, má s originálem společného jen málo. „Správně se to dělá tak, že se tam dá cibule, slanina, crème fraîche, zakysaná smetana, natře se to na tenké těsto a upeče. Tady ten základ bude asi kupovanej,“ odhaduje Pohlreich a není daleko od pravdy.

Zdeněk ochutnává dál a nestačí se divit. Steak dostane, aniž by se ho někdo zeptal, jaký stupeň propečení si přeje. „Tohle je prostě hrozný. Steak mi pán prodal, aniž by se mě zeptal, jak ho chci. Tak se na to podíváme, no…“ kroutí hlavou nad talířem.

To největší zklamání přichází s burgerem. „Já se teda ptám, proč mám k hamburgeru kukuřici v konzervě?“ říká pobaveně i otráveně zároveň. „Houska je úplně suchá, úplně upražená jako na sra*ku. To je ta nejblbější, nejlevnější houska. A ještě k tomu nakydaná nějaká barbecue omáčka nebo co to je,“ zkoumá pokrm. Když slyší, že housky peče místní pekařství, jen zvedne obočí: „Jestli vám to dělá pekařství, tak mi radši neříkejte jeho název.“ Na dotaz kuchaře, co znamená „lepší péče o housku“, odpovídá trpělivě.


„By se třeba opékala, dalo se tam trošku másla, aby to malinko vonělo a nebylo to tak upražený. Chtělo by to prostě lepší housku,“ zopakuje.

Přečtěte si také: Olena ze Starosuchdolské o konci podniku: Lékař mi vysvětlil, že můžu být na vozíku

První verdikt šéfa? „Odehrává se tu něco, čemu se říká líné vaření. Malinko na to přisíráte. Pokud teda na to úplně nese*ete.“

Majitel Miroslav Malina se snaží vysvětlit, proč se restauraci nedaří. „Původně jsme počítali s tím, že budeme dělat snídaně, obědy a večeře pro hotelové hosty, ale pak přišla válka na Ukrajině a hotel se změnil na ubytovnu. Takže nám padl plán, a tak jsme zkusili udělat bistro,“ říká smutně. Pohlreich přitaká. „Tohle je hrozná škoda, protože ten prostor má potenciál. Ale bez práce to prostě nepůjde.“

Krev, pot, slzy. A trochu Saigonu

Když si šéf svolá tým na dvorek, je jasné, že přichází okamžik pravdy. Mají důvod se bát? „Za sebe vám můžu slíbit, že aby to mohlo být lepší, tak to napřed musí být pořádný Saigon. Krev, pot, slzy. Trápení. Není v tom nic osobního, ale potřebujete pořádně nakopat do prdele, kamarádi,“ oznamuje šéf, kterému osud jinak sympatického konceptu kuchyně není lhostejný. 

Zátěžový test má prověřit, co v nich je. A i když to chvílemi skřípe, tým bojuje. „Jednoznačně nejste v této sestavě schopni dělat víc jídel. Menu je komplikovaný. Ale jsi hrdina, že jsi neutekl. Asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní, ke škodě podniku.“

Na začátku viděl majitel Zdeňka jako „zachránce z Hvězdných válek“. A i když po pár dnech boje v kuchyni má tým možná víc chuť vařit než věřit v Sílu Jedi, zůstává naděje. Bistro FlammBeef Burger & Steak má hezký prostor, poctivé vybavení a s trochou práce i šanci na restart, jak uvidíte v dalším díle Ano, šéfe! ve čtvrtek ve 21:35 na Primě nebo již nyní na prima+.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 10. 2025

Něco vám dnes možná zvedne mandle. Vpravo i vlevo se objevují vznětlivé reakce a silné názory. Zkuste se na to podívat s nadhledem. Budete se snažit získat od druhých mimořádnou pozornost, zejména pokud jde o vaše potřeby a emoce. Lidé budou podráždění, ale hádky situaci jen zhorší. Dejte všem trochu času a zjistíte, že se mnohé problémy vyřeší samy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.