Celebrity

11. února 2023 05:30

David Laštovka

Míla Myslíková zažila domácí násilí. Dětí se nedočkala, vše darovala sektě

Originální seriály právě online na prima+

Prořízlá pusa, žena krev a mléko. Herečka malých, ale zato nezapomenutelných rolí. To byla Míla Myslíková (†71). Před kamerou ji nejvíce proslavily role obětavých a laskavých maminek, v reálném životě však děti neměla. Osud k ní byl nemilosrdný.

Míla Myslíková se narodila v Třebíči jako Bohumila, všichni ji ale oslovovali Mílo. Od mládí toužila být spisovatelkou, ráda četla a snila o tom napsat jednou vlastní knihu. Když nastoupila do první třídy, vypukla druhá světová válka a školní léta prožívala v dosti svérázných podmínkách.

Mohlo by vás zajímat: Petra Janů o školních letech: V prváku jsem propadala, zajímali mě jen kluci a zpěv

Ve třiadvaceti se provdala za hereckého kolegu z brněnského divadla, o 25 let staršího Štěpána Zemánka (†61), s nímž plánovala založit rodinu. Dokonce spolu čekali miminko, o které ale bohužel za dramatických okolností přišla. Od té doby už mít děti nemohla a manželství se pro ni stalo doslova peklem. Její muž holdoval alkoholu, býval agresivní a častokrát ji bil. Útrapy a ponižování snášela celý jeden rok a následný rozvod byl pro ni vysvobozením. Po této otřesné zkušenosti už se nikdy nevdala.

Během života měla ještě dva vážnější vztahy. Velkou lásku prožívala s o pět let mladším Slávkem, který byl opak jejího prvního muže. Galantní, citlivý, romantik. Připadala si s ním jako v pohádce a věřila, že je tím pravým. Také on ji ovšem hluboce zklamal. Zatoužil po rodině, a protože věděl, že mu dítě dát nemůže, odešel za jinou...

Za zmínku stojí ještě známost s finským novinářem Heikkim, se kterým se seznámila na filmovém festivalu v Karlových Varech. Imponoval jí svojí sečtělostí a noblesou. Vztah na dálku ovšem nefungoval tak, jak si přála. Ani jeden z nich nehodlal opustit svou zemi, a tak se po několika letech rozešli. Přáteli ale zůstali dál.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Konec života byl pro Mílu velmi smutný a bolestný. Onemocněla Parkinsonovou chorobou, do toho měla cukrovku a ke všemu podlehla sektě, které darovala životní úspory. Přestože ji od toho všechny kamarádky zrazovaly, nedala si říct. O všechno přišla a poslední dny svého života prožívala v chudobě. V roce 2005, tři dny před 72. narozeninami, které slavila na Valentýna, zemřela.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.