Celebrity

17. dubna 2023 17:10

Tomáš Durčák

Zlomená pánev a rozříznuté stehno. Manažerka Přemka Forejta se podruhé narodila

Eva Burešová a Přemek Forejt o společném stravování

Známý šéfkuchař Přemek Forejt (36) si prožil krušné chvilky. Manažerka jeho slavné olomoucké restaurace totiž měla v Beskydech, odkud pochází, hrozivou autonehodu, po níž ji ze zdemolovaného vozu museli vystříhávat hasiči. Kvůli vážným zraněním pro ni letěl vrtulník.

Kateřina Bortlová v sobotu mířila jako spolujezdkyně v automobilu italské značky Maserati z Prostřední Bečvy směrem na Pustevny. Vůz narazil zřejmě po ztrátě kontroly do stromu, načež díky moderní elektronice o havárii sám informoval záchranné složky. O zásahu na sociálních sítích informoval i HZS Zlínského kraje: „V sobotu 15. dubna krátce po desáté hodině dopolední bylo operační středisko informováno automatickým servisem e-call o dopravní nehodě osobního automobilu tovární značky Maserati u obce Prostřední Bečva na Vsetínsku.“

Čtěte také: Jan Potměšil byl tři měsíce v kómatu, lékaři to vzdávali. Proč skončil na vozíku?

Když hasiči na místo nehody dorazili, našli ve zdemolovaném voze dvě zaklíněné osoby – řidiče a vedle něj Kateřinu Bortlovou. Její vyproštění bylo dle slov hasičů velmi komplikované. Lékař u ní konstatoval natolik vážná zranění, že rozhodl o povolání vrtulníku. „Po celou dobu byla spolujezdkyně pod dohledem lékaře, který vzhledem k závažnosti poranění povolal na místo vrtulník letecké záchranné služby. Po vyproštění ji do něj hasiči transportovali a ten s ní odletěl do traumacentra v Olomouci,“ stojí dále ve vyjádření hasičů Zlínského kraje.

Kateřina Bortlová je mimo ohrožení života

Chvíle hrůzy, strachu a obav však nejen u Přemka Forejta vystřídalo obrovské oddechnutí. Kateřina totiž na Instagramu zveřejnila snímek z jednotky intenzivní péče, k němuž napsala: „Včera jsem se znovu narodila. Není to růžové, ale jsem mimo ohrožení života.“ Zároveň dodala, jaká zranění při hrozivé nehodě utrpěla. „Na několika místech polámaná pánev, tříštivé zlomeniny rukou, rozřízlé stehno, zlomená žebra, otřes mozku a tak dále,“ uvedla. Z tohoto výčtu je jasné, že si známý šéfkuchař bude nějakou dobu muset v restauraci poradit bez své spolehlivé pravé ruky.

Podívejte se na klip, který natočil Přemek Forejt s Evou Burešovou:

Kateřina už měla na JIP první návštěvu, a i když se podle fotek opět usmívá, zůstává upoutána na lůžko a nepohyblivé má i obě ruce. Díky tomu aktuálně dle svých slov za nejnáročnější věc považuje čištění zubů, které jí údajně zabírá celý den. „Za hodinku přijde můj kluk, nachystaná na rande,“ napsala v pondělí po poledni k poslednímu stories, na němž pózuje se zafačovanýma rukama. Naznačila tak, že jí smysl pro humor nechybí ani v této nelehké situaci.

Mohlo by vás zajímat: Odhalený dekolt Evy Burešové měl zlou dohru. Herečka vtipně odpálkovala hejtry

Přemek Forejt se k incidentu ani na sociálních sítích zatím nijak nevyjádřil. V neděli 16. dubna navíc slavil narozeniny, ke kterým mu partnerka Eva Burešová (29) připravila tajnou oslavu. Tu si už mohl užít s úsměvem a vědomím, že jeho spolupracovnice je mimo ohrožení života.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.