První dáma na obědě s manželkou premiéra: Fialová nenadchla, Pavlová vsadila na minimalismus

Na tradiční novoroční oběd na pozvání prezidenta republiky Petra Pavla (62) a jeho ženy Evy (59) dorazili ve středu premiér Petr Fiala (59) v doprovodu manželky Jany (51). Pánové oblékli smoking a dámy elegantní šaty. Pavlová vsadila na minimalismus a obstála. Premiérova manželka výběrem šatů příliš nenadchla, ale ani neurazila.

Prezident Petr Pavel a jeho manželka Eva se na Pražském hradě setkali na tradičním novoročním obědě s předsedou vlády a ODS Petrem Fialou a jeho ženou Janou. Oproti předchozím rokům, kdy se oběd konal na zámku v Lánech, přišla změna a setkání se odehrálo přímo na Pražském hradě.

Čtěte také: Módní rok na Hradě: Pavlová se rychle zvedla, Vohralíkovou raději neukazujte

Čtyřchodové menu

Čtveřice si pochutnala na předkrmu v podobě salátu z černé čočky beluga a následně hovězím vývarem s játrovými knedlíčky a zeleninou brunoise. Jako hlavní chod se podávala kančí kýta, po které následoval dezert v podobě čokoládového řezu s malinovým sorbetem.

„Na novoročním obědě s prezidentem republiky jsme měli příležitost ohlédnout se za uplynulým rokem a zároveň se věnovat tomu, co nás čeká letos. Setkání prezidenta a premiéra s manželkami je dobrá tradice. Bylo to příjemné setkání, které potvrdilo, že máme podobný pohled na společenskou i mezinárodní situaci,“ uvedl premiér na sociální sítí X.

Elegantní Pavlová a nenápadná Fialová

Eva Pavlová se na setkání oblékla velice vkusně a elegantně. Vynesla krásný komplet skládající se z modrého tvídového saka a sukně. Jelikož byla modrá barva poměrně výrazná, rozhodnutí vzít si pod sako halenku v neutrální bílé barvě bylo správné. Celkový outfit sladila s minimalistickými doplňky a lodičky stříbrné barvy, jež se k němu perfektně hodily.

Manželka Fialy na setkání dorazila v polodlouhých šatech ke kolenům s dlouhým rukávem. Šaty byly šedé barvy se vzorem a na první pohled neurazily, ale ani nijak zvlášť nenadchly. Doplnila je o silonky v černé barvě a jednoduché tmavé lodičky.

Prezident Petr Pavel poté zvolil klasický tmavě šedý oblek a vínovou kravatu. Petr Fiala na slavnostní setkání vyrazil v tmavě modrém obleku, který doplnil o kravatu fialové barvy, jež navíc nesla vzory jemných puntíků.

Podívejte se na rozhovor s Evou Pavlovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.