Celebrity

1. listopadu 2023 12:10

Eliška Reiglová

Prezident Petr Pavel slaví narozeniny. Popsal, jak sváděl svou manželku Evu

Petr Pavel v 7 pádech Honzy Dědka

Petr Pavel slavní 62. narozeniny a oslavu si poprvé vychutná jako hlava státu. Po boku mu stojí sympatická manželka Eva. Petr Pavel popsal, jak k sobě hledali cestu.

Armádní generál ve výslužbě a čtvrtý prezident České republiky Petr Pavel se narodil v listopadu roku 1961 v Plané. Úřadu prezidenta se ujal složením slibu 9. března 2023 na společné schůzi obou komor Parlamentu. U významného okamžiku nechyběla ani jeho manželka Eva Pavlová, s níž se znal dlouho předtím, než se vzali.

Opožděná jiskra

„Poznal jsem ji dřív než moji první ženu. Potkávali jsme se na vojenské ubytovně. Studovala ve škole v Košicích, přijela jako čerstvá zásilka pozemního personálu k sousednímu leteckému útvaru. Tam o ně byl takový zájem, neustále spousta obdivovatelů. Bylo by to moc námahy s nejistým výsledkem,“ vysvětlil Petr Pavel, proč se tenkrát o Evu ani nepokusil.

Čtěte také: Eva Pavlová jako samoživitelka. Měla jsem jen na pár koleček šunky, zavzpomínala

Petr Pavel byl od roku 1986 do roku 2001 ženatý s Hanou Pavlovou, s níž má syny Jana a Petra, kteří se také zařadili mez výrazné tváře jeho prezidentské kampaně. Mezi ním a nynější manželkou Evou přeskočila jiskra až později.

„Až o deset nebo víc let později nás svedla dohromady náhoda. Já jsem se do Prostějova po letech vrátil jako velitel speciálního útvaru, moje žena u toho útvaru sloužila. Tak jsme se potkali a tak nějak jsme navázali,“ přiblížil prezident v 7 pádech Honzy Dědka.

Říká se, že Evu na něm zaujal především obličejový porost. Pravda je ale trochu jinde. „Moje žena si mě měla vybrat podle kníra, ale to je trochu dezinterpretováno. Ve skutečnosti říkala, že předtím to bylo tak hrozné, že ten knír to trochu spravil,“ zasmál se.

Oznámení kandidatury

Ještě než Petr Pavel oficiálně oznámil kandidaturu na prezidenta, musel s tímto úmyslem seznámit také své nejbližší a připravit se společně s nimi na mediální smršť a kampaň. Eva Pavlová nebyla nadšená.

Mohlo by vás zajímat: Prezidentský pár se dokonale sladil. Petr a Eva Pavlovi oslňovali v zahraničí

„Ta situace vůbec nebyla lehká. Každému, kdo o tom trošku přemýšlí, dojde, že je to zodpovědnost a hodně práce. Řekla jsem mu, že při něm budu stát, ale necítila jsem, že bych do toho chtěla jít,“ prozradila první dáma. Prezidenta slova jeho manželky před kamerami rozesmála. „Takhle to určitě neřekla. Takže až budu mít zase nějaký dobrý nápad, vezmu ji sem,“ dodal s lišáckým úsměvem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.