Celebrity

2. března 2023 20:05

David Laštovka

Herecká hvězda a idol mužů Lenka Kořínková se živila i jako pokladní. Co dělá dnes?

Originální seriály právě online na prima+

Lenka Kořínková, která slaví 67. narozeniny, v osmdesátých letech patřila k sexy symbolům a nejtalentovanějším českým herečkám. Pak ovšem zažila drsný pád na dno. Propadla alkoholu a neměla kde bydlet. Její život připomíná horskou dráhu.

V dobách svých začátků působila Lenka Kořínková na umělecké scéně tak trochu jako zjevení. Zaujala svoji bezprostředností, prořízlou pusou, ale také bujným poprsím, které se před kamerou na rozdíl od jiných hereček nebála ukazovat. Chlapi z ní byli u vytržení a vylepovali si na zdi její fotky.

Už během studií oboru herectví na pražské konzervatoři hostovala v prestižním divadle Semafor, kam ji chodili obdivovat nejrůznější režiséři a hudební producenti. A právě jeden z nich se do ní bláznivě zamiloval. Lovec talentů Petr Hannig, který jí nabídl angažmá ve své kapele. Brzy mezi nimi přeskočila pomyslná jiskra a prožili spolu velkou love story.

„Dostala mě recitováním Šrámkova Splavu, kdy jsme se procházeli po břehu řeky Berounky a ona mi recitovala. Takhle romanticky jsem se do ní zamiloval. Složil jsem pro ni spoustu nádherných šansonů,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy Hannig.

Zamilovala se do ní celá kapela

Jejich milostný vztah, který trval několik let, skončil naprostým fiaskem. „Postupně se do ní zamilovala celá kapela a skončilo to tak, že si ji vzal náš baskytarista, který se kvůli ní rozvedl, a naše kapela skončila,“ přiblížil Hannig. Kořínková slibně rozjetou kariéru v tehdejším Československu ukončila v roce 1981, kdy se svým mužem Karlem Klusákem emigrovala do Austrálie. U protinožců se sice snažila prorazit jako zpěvačka, ale tvrdě narazila. Za vděk musela vzít práci pokladní v supermarketu.

Když se po revoluci vrátila zpátky domů, byla jako vyměněná. Z usměvavé, pohodové holky se stala tak trochu arogantní, zapšklá žena, která začala pohrdat filmy, které v ČR předtím natočila.

Léčba jí prospěla

Krizí procházelo i manželství. Zatímco její muž se chtěl vrátit zpátky do Austrálie, ona už ne. Zůstala bez lásky, práce, sužovaly ji deprese a propadla alkoholu. V médiích se dokonce objevily fotografie, na kterých se ve škarpě válela namol opilá. Skončila na psychiatrii a hrozilo, že bude zbavena svéprávnosti. Jeden čas byla dokonce bez střechy nad hlavou.

Léčba jí ale prospěla a po propuštění se do života vrátila s velkým elánem a odhodláním. Svoji další budoucnost spojila s vydáváním kuchařek zaměřených na dělenou stravu, ve kterých byla velmi úspěšná. Štěstí se na ni usmálo i v lásce. Začala randit s o sedmnáct let mladším fotografem Davidem Holasem, za něhož se následně provdala. Zdálo se, že konečně našla toho pravého. Navenek působili jako sehraná dvojice. Ona psala knihy, manžel se staral o fotografie a grafické zpracování jejich knih. Po úspěchu v ČR se rozhodli prorazit i v zahraničí.

Odcestovali do Austrálie a následně i do USA. Po necelých dvou letech se ale vrátili zklamaně domů. Za hranicemi jim pšenka nekvetla. Po návratu domů mezi nimi propukla krize, která vyvrcholila rozvodem. Lenka nyní pracuje jako profesionální lektorka angličtiny a tvrdí, že je v životě konečně spokojená.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.