Celebrity

5. srpna 2024 10:38

David Laštovka

Co dnes dělá Barbora Srncová z Bylo nás pět: Rozpadlo se jí manželství s Rajchertem

Herečku Barboru Srncovou, která 5. srpna slaví 55. narozeniny, nejvíce proslavila postava Rampepurdy v seriálu Bylo nás pět. Přestože patří mezi půvabné a úspěšné ženy, na lásku má v životě smůlu. Jaké je její soukromí?

Prvním manželem Barbory Srncové byl cizinec, Švéd Kaare Kvevik. V manželství, které skončilo rozvodem, se jim narodila dcera Emma. Podruhé se Barbora provdala za herce, moderátora a zakládajícího člena skupiny Chinaski Petra Rajcherta. Ten měl z předchozího vztahu syna Petra.

Čtěte také: Oldřich Navrátil promluvil o své charakteristické vestě: Nosím v ní celou domácnost

Brali se po pětileté známosti v roce 2006. Srncová se poté stáhla z veřejného života, aby se naplno mohla věnovat rodině. „Jedna z mých nejdůležitějších funkcí je být matkou, manželkou a pěstovat a dělat ten milující domov,“ svěřila se tehdy redaktorovi webu Prima Ženy na křtu knihy Ruku na srdce, kterou napsal její manžel.

Co bylo důvodem rozchodu?

Po čtrnácti letech v manželství však oznámili rozchod a Barbora se přestěhovala na chalupu. Co za ním konkrétně stálo, herečka pouze jen naznačila. „Žiju a hledám svůj život. A zařizuji se podle toho, jak to je. Zaplaťpánbůh mám přátele, kteří mě podrží a se kterými se občas vidím, a za to jsem šťastná. Abych řekla pravdu, tak se k tomu nechci moc vyjadřovat. K tomu by se měl vyjádřit Petr. Samozřejmě je to strašná rána po devatenácti letech. Každý máme svobodnou vůli se rozhodnout. A i když se někdo rozhodne tak, jak to třeba nečekáte, musíte to i přesto přijmout,“ uvedla Barbora Srncová pro deník Blesk.

Otec obdržel státní vyznamenání od prezidenta

Barbora Srncová se narodila do umělecké rodiny. Její matka Emma Srncová je výtvarnicí, otec Jiří Srnec, který zemřel před třemi lety, se věnoval Černému divadlu, byl také režisér, scénograf a hudební skladatel. V roce 2011 obdržel státní vyznamenání od tehdejšího prezidenta Václava Klause a v roce 2017 Cenu Thálie za mimořádný umělecký přínos českému divadelnímu umění.

Čtěte také: Chinaski slaví 30 let na scéně: Vyjedou na turné do USA a chystají další velká překvapení

Barbora se před kamerou objevovala už jako malá, a to v televizních pořadech pro děti. Objevila se v řadě filmů a seriálů. Nejvíce ji proslavila postava Rampepurdy v seriálu Bylo nás pět let. Kromě herectví se věnuje také malířství.

Michal Malátný z Chinaski v otevřeném rozhovoru přiznal, že pomýšlel na sebevraždu:

Sdílejte článek
Štítky rozvod rodina manželství vztah děti Chinaski Barbora Srncová Petr Rajchert Bylo nás pět

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 9. 2024

Berani, dnes možná budete chtít vyzkoušet něco úplně nového. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, zkuste se vyjádřit tancem. I když jste přesvědčeni, že máte obě nohy levé, možná budete překvapeni. Ať už je váš styl jakýkoli, určitě se najde typ tance, který zvládnete, ať už je to tak jednoduchý tanec jako twist, nebo tak okázalý jako flamenco. Budete se cítit skvěle a navíc je to dobré cvičení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.