David Matásek se pro roli poldy pěkně zapotil. Rád se potí i v životě, ale jinak

Polda V (9) - Polda expert na výcvik psů

Sympaťák David Matásek ani s přibývajícím věkem neztrácí pevnou figuru. Jak velká dřina a sportovní nasazení za jeho kondičkou stojí a řeší vůbec herec pravidelný pohyb?

Herec David Matásek se coby seriálový polda nově chopí úkolu, který v jeho očích viditelně nezvládl jeho mladší parťák Vojta Urban (Vladimír Polívka). O co přesně jde? Když se v uplynulé epizodě tahle dvojka chopila bezbranného štěněte, malé fenky, kterou Bříza pojmenoval po slavném německém kolegovi Schimanski, netušili, že je nezdolná a chvíle na služebně si bude krátit trháním všeho, na co dosáhne. Junior Vojta se fenku sice snažil unavit aportem míčků, ale marně.

To Michal Bříza v podání Davida Matáska vsadil na to, že unaví štěně během. Nahodil tedy tepláky a vyrazil fenku utahat. Ani on ale neměl štěstí a na pokraji s dechem trénink vzdal. Jak herec zažertoval v zákulisí natáčení, během lockdownu přibral šest kilogramů. Kila navíc ale na jeho těle rozhodně vidět nejsou, o čemž se můžete přesvědčit už v sobotu večer na Primě v nejnovějším dílu oblíbeného Poldy.

David Matásek doporučuje cvičení ásan v horku

David Matásek ani v životě není žádný pecivál. Zároveň ale nepatří k těm mužům, kteří budují muskulaturu v posilovnách a rozhodně není ani zarytým běžcem. „Aktivně se snažím udržovat v kondici. Herec by měl o sebe pečovat, když to role vyžaduje, tak i trochu máknout. Běhání mě nebaví, tak chodím cvičit jógu. A ne tak nějakou obyčejnou, ale hot jógu, což je novější druh cvičení prastarých ásan, ale v horku. V místnosti je 42 stupňů, to kvůli rychlejšímu detoxu a ochraně šlach, kloubů a svalů. Znamenitá věc pro každý věk, vřele doporučuji,“ přiblížil David Matásek svůj vztah ke sportu v rozhovoru pro web města Nový Bydžov, kde před třemi roky vystupoval v divadle.

A jak tedy zatočil s pocovidovými kilogramy navíc? Chůzí. „Řekli jsme si dost, žena začala běhat. Mě teda běhání nebaví, už mi to ani moc nejde, myslím si, že to není nejzdravější pohyb. Tak jsem začal hodně chodit, a tak jsem ta kila shodil. Navíc mi na podzim zavřeli jógu,“ uvedl herec vloni pro Luxury Prague Life.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.