Davidovi při vaření vybouchne lednice. Po večeři bude mít soutěžící průjem

Je to domácí - Prostřeno! S28 (14)

Čtvrtečního vaření se v kuchařské soutěži ujme provokatér David. Vařit neumí, ale v průběhu týdne si uměl do kolegů rýpnout. Jeho večer bude jedna velká zábava a kupodivu se hosté i docela dobře najedí. Bohužel bude mít večer nepříjemnou dohru.

Devětadvacetiletý David je od první chvíle v soutěži výraznou osobností. V pondělí přišel s ortézou, protože se učí jezdit na skateboardu a po pádu si vykloubil rameno. Přesto účast neodřekl a ve čtvrtek uvaří, jak nejlépe bude umět. A jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, jeho kuchařské umění je velmi limitované. David téměř nevaří a jídla, která budou na menu, našel na internetu podle toho, že jejich příprava nezabere víc než třicet minut. Podávat se bude chřest s parmskou šunkou, kuřecí polévka, egg fried rice a dezert z kokosového mléka.

David si s ničím neláme hlavu a štáb klidně pozve do neuklizeného bytu. Avšak než přijdou hosté, poházené věci a oblečení budou pryč. V obývacím pokoji má David nalepené na zdi fotky rodiny a má dokonce připravený prázdný rámeček, kam si jednou dá snímek své budoucí přítelkyně. Do Prostřeno! šel, protože je to pro něj výzva. Jako lodník je podle svých slov osamělý a prý kolikrát nevidí člověka tři týdny.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.

Při vaření se Davidovi stane nepříjemná nehoda. Něco vybouchne v lednici:

Jídlo na stole nepůsobí lákavě

Během vaření bude David občas zmatkovat. Protože se pečlivě drží instrukcí, které čte z mobilu, zdržuje se hloupostmi. Strčí chřest s omáčkou do trouby, pak si to rozmyslí, protože by jídlo nebylo teplé, až přijdou hosté. V tu chvíli mu za zády vybouchne něco v lednici. Ozve se rána, dvířka se rozletí a ven se vyvalí střepy. „Tohleto je tekutý dusík, který jsem měl připravený jako zábavu. Že si uděláme zmrzku,“ ukáže hostitel zmrzlou termosku. David bude přesvědčený, že skladoval nebezpečnou látku správně. Dusíku každopádně zbylo tak na jednu porci zmrzliny. Jako zábava tedy bude něco jiného.

Předkrm nevzbudí velké nadšení. Sražená omáčka nebude vypadat vůbec vábně a chřest někteří soutěžící ochutnají poprvé v životě. Vladimír se bude vyptávat, za je chřest blanšírovaný, čímž u ostatních vzbudí dojem, že rozumí vaření. Hlavní kritika přijde během polévky. „Jak jsi dělal polévku? Mně připadá, jako by byla z pytlíku. Nudle jsou domácí?“ bombarduje otázkami hostitele, který se při odpovědi trochu zapotí. Nudle domácí nebudou, ale vývar domácí je a podle Pavla i dobrý a silný. Smažená rýže nevzbudí výrazné nadšení, ale propadák to nebude. Konzistence dezertu pak Pavlovi podle jeho slov říkala, ať raději neochutnává. Večeře bude mít i nepříjemnou dohru. „Milý Davide, za dnešek ti děkuju. Bohužel jsem se z tvojí stravy po... jako malé dítě.“ Vladimír po bodování na kameru přizná, že měl už po cestě domů střevní potíže. „Nehoda“ se mu stane už v autě. Hostitele bude konfrontovat v pátek.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.