Celebrity

27. března 2024 12:10

Marie Makovská

Dcera Ivany Jirešové je po léčbě na psychiatrii. Píšu drama inspirované mým životem, říká

Sofie Höppnerová (19) má našlápnuto k úspěšné kariéře. Zanedlouho ji uvidíme v novém seriálu a také nyní píše monodrama, ve kterém chce i hrát, inspirované jejím vlastním životem. Ten nebyl vůbec jednoduchý, momentálně má herečka za sebou například psychiatrickou léčbu.

Herečka Ivana Jirešová (46) i její dcera Sofie Frida otevřeně mluví o tom, že jejich vztah byl (a v něčem nejspíš stále je) komplikovaný. Mimo jiné i proto, že se svým bývalým partnerem a Sofiiným otcem, bulvárním novinářem Ondřejem Höppnerem (†55), sváděla Jirešová dlouhý soudní boj o opatrovnictví. „Byly tam velké lži. Smrtelným úderem pro mě byla exekuce na tříleté dítě neboli odebrání dítěte násilím. Důvodem mělo být, že jsem nepředala dceru v neděli přesně v šestnáct hodin,“ citoval herečku web iDNES.cz. Ještě před smrtí Ondřeje Höppnera v roce 2021 se však spolu usmířili.

Sofie Höppnerová se začátkem roku 2023, jakmile se stala plnoletou, rozhodla od své matky odstěhovat. „Když jsme jí přáli, říkali jsme chytračiny a rady, které ji nezajímaly. Pak vstal táta (otec Ivany Jirešové, pozn. red.) a říká: ‚Hej, Sofi, konec chytračin, já ti jenom řeknu, že už můžeš do vězení a jsi zodpovědná za všechno, co uděláš.‘ Načež ona chudák trochu zbledla,“ popsala tou dobou pobaveně Ivana Jirešová pro pořad Showtime, jak doma dceři přáli k osmnáctinám.

Linda Rybová a její dcery jako druhá rodina

Už odmalička má mladá herečka výborný vztah s Lindou Rybovou (48) a jejími dcerami Rozálií (20) a Josefínou (19) Prachařovými. „Známe se od mého narození, protože máma se s Lindou kamarádí, chodily spolu do školy,“ vysvětlila Sofie Höppnerová webu iDNES. „Strašně si rozumíme a dobře se doplňujeme,“ dodala.

Se svými nejlepšími kamarádkami Rozálií a Josefínou v Chorvatsku natáčely pro Primu nový seriál Lež na pláži. Ztvárnily tři zajímavé české holky, které pracují v chorvatském hotelu. Ty padnou do oka třem klukům, kteří utíkají před mafiánským bossem.

Všechny společně také napsaly představení Vina vína, které hrají v Divadle v Celetné, a nyní píšou další. „Byly jsme tam (v Chorvatsku, pozn. red.) měsíc a půl v kuse, a když byl volný čas, lehly jsme si na pláž a dávaly to dohromady,“ uvedla herečka, kterou v novém seriálu uvidíte už od 1. dubna na Primě jako Hanku Ludvíkovou, animátorku se sportovní postavou i duchem.

Nová role v seriálu Lež na pláži

V seriálu bude Sofie Höppnerová coby Hanka Ludvíková raněná láskou a zrazená. Její kluk si místo ní vybere Adélu, se kterou ji do té doby pojilo velké přátelství. „Natáčení v Chorvatsku byl k tomu všemu bonus. Člověk úplně zapomene na okolí a je v úplně jiném světě, takže jsem se domů moc nehlásila. Hanka tam hodně cvičí a s tím jsem neměla problém, vždy jsme se na všem domluvili. Dělám tam animátorku a klidně bych se vydala takhle trávit dovolenou. Děti miluju a bez váhání bych to zkusila. Jedno z nejhezčích natáčení bylo, když jsme jezdili na vodních skútrech a snímal nás dron,“ podělila se s webem Prima Ženy o své pocity z natáčení Sofie Höppnerová.

Nový seriál Lež na pláži uvidíte od 1. dubna na Primě nebo už nyní na prima+:

Psychiatrická léčba a monodrama inspirované vlastním životem

To ale není vše, Sofie pracuje ještě na dalším kousku, přičemž v rozhovoru pro iDNES přiznala, že se vrátila z psychiatrické léčebny. „Píšu si teď monodrama, ve kterém chci i hrát. Inspiraci beru z vlastního života. Je to náročné psaní, ale je to pro mě trochu léčebný proces. Jmenuje se Nemoce a bude to fakt silné,“ popsala. „Odráží se tam moje zkušenosti z dětství, které mě poznamenalo. Diagnostikovali mi hraniční poruchu osobnosti, anorexii a bulimii. Jsem teď po tříměsíční psychiatrické léčbě a tohle je první týden, kdy jsem zase venku a rozkoukávám se.“

Přiznala také, že je tak trochu ‚od rány‘ a má problém se sebeovládáním. „Jsem temperamentní a impulzivní. U lidí s tím narážím, hlavně maminka je z toho mimo,“ uvedla Sofie, která nyní studuje konzervatoř, ale poté by chtěla zvolit spíše režii nebo scenáristiku. „Psaní je mi bližší. Když táta umíral, řekl mi, ať dál píšu. Četl předtím nějaké moje povídky a líbily se mu. Tak se snažím,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.