Dcera Munzarové a Dvořáka v první velké roli. Doma to vypadalo jako v blázinci, říká

Anna Dvořáková popsala roli Eleonory - Eliška a Damián

Být princeznou je dětským snem mnoha dívek. Anna Dvořáková si ho nyní splnila, alespoň co se herecké role týče. Kvůli ní musela změnit účes a naučit se jezdit na koni v dámském sedle. Popsala také, proč to u nich doma vypadalo jak v blázinci.

Anna Dvořáková (21) zatím není známá tolik jako její rodiče Barbora Munzarová (51) a Jiří Dvořák (56). To už ale bude brzy minulostí. Můžete se na ni totiž těšit v novém seriálu Eliška a Damián. „Hraji sestru Damiána, která se jmenuje Eleonora. Hrozně mě ta holka baví. Je chytrá a velice moderní na svou dobu. Ráda všem pomáhá, ale vlastně ji to baví takovým tím rošťáckým způsobem,“ popisuje Anička jednu ze svých prvních velkých rolí.

Místo natáčení by se kreslila

Seriál je o cestování v čase a Anička točí převážně v době minulé, takže po většinu času má dlouhé princeznovské šaty a náročný účes. Chtěla by v takovém období žít? „Kdybych byla Eleonora, tak jo. Ale teda upřímně vůbec nechápu, jak v takových šatech ženy mohly vydržet celý den. Když ty šaty sundám, záda mě bolí strašným způsobem. Asi bych se nezvládla takhle oblékat. Já bych tam přišla v teplákách, ale nejspíš by mě upálili,“ směje se herečka.

Čtěte také: To je proměna! Rusevová, Urban či Dvořáková jako něžně elegantní rokokové panenky

Dodává zároveň, že kdyby měla vysoké postavení, bavilo by ji v takové době žít. Možná ale jen do chvíle, než by zjistila, že neexistuje žádný telefon ani sociální sítě. „Psala bych si deník. Místo storýček bych kreslila sama sebe a věšela to na strom,“ reaguje Dvořáková ve vtipu na děsivou skutečnost.

Doma to vypadalo jako v blázinci, říká Dvořáková

Kvůli roli Eleonory musela nejen změnit účes, ale také se naučit jezdit na koni v dámském sedle. K tomu musela i trénovat spisovnou řeč. To byl pro její generaci jistě oříšek. Navíc když se doma sešli všichni herci.

Mohlo by vás zajímat: Dcera Dvořáka a Munzarové měla konzervatoř zakázanou. K herectví stejně sklouzla

„U nás doma to bylo jako v blázinci, protože jsme se v jednu dobu všichni učili texty, takže jsme na sebe pak mluvili jen v replikách. Já byla z nejstarší doby, další ze současnosti a nakonec nějaké šedesátky. Rostli ze mě rodiče i kamarádi,“ přiznává. Jak Aničce Dvořákové upravili vlasy a jak si užila jízdu na koni, zjistíte v reportáži v úvodu článku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.