Denisa Nesvačilová našla smrt na dně vany. Utopit herečku pro seriál trvalo hodiny

Coby seriálová Marianna Krausová má u sebe šperky, které jí nepatří. A kvůli tomu přijde o život. Pro herečku Denisu Nesvačilovou znamenalo natáčení vraždy několik hodin ponořování pod vodu.

Z natáčení této seriálové vraždy skutečně mrazí. Filip Tomsa, který měl jako Maxim Mucha zabít hlavní hrdinku, dokonce přiznal, že se bál, aby herečce skutečně neublížil. Denisa Nesvačilová se totiž do akce ponořila, a to doslova.

„Bála jsem se, že by se mi mohlo něco stát, to připouštím. Filip Tomsa se taky bál, hodně! Musím říct, že jsem po něm chtěla, ať to udělá – a máme to rychle za sebou,“ popsala Nesvačilová, jak se točily její poslední chvíle v seriálu Půlnoční zpověď, který uvidíte ve středu večer na Primě. „Nechtěla jsem to nijak secvičovat, vypočítávat vteřiny, jak dlouho vydržím pod vodou. Jen jsem chtěla, ať to Filip udělá. Jakmile tvořím, nekontroluji se a jde mi o výsledek. Byla to dost krajní situace. Nakonec na můj návrh přistoupil,“ doplnila k vraždě své postavy.

Záběrů nebohé tonoucí vzniklo nespočet a všichni byli spokojení. Až na samotnou herečku. Denisa si stála za tím, že umí utopení zahrát ještě lépe. „Filip mě vyndal z vany, v tu chvíli musíte hrát, že nedýcháte, do toho se ale potřebujete nadechnout… Ve chvíli, kdy mě naposledy zvedne, zjistí, že jsem mrtvá, a pustí mě. Tělo by mělo zajet pod vodu. Logicky jsem ale neklesla, protože jsem měla v plicích vzduch, tak jsem se vynořovala. Dopadlo to tak, že jsme tu scénu točili asi dvě hodiny. Pomalu jsem si totiž přicházela na to, jak to udělat a jak to líp a líp zahrát,“ přiznala seriálová Marianna a dodala, že chtěla, aby byl výsledek dokonalý.

Mohlo by vás také zajímat: Denisa Nesvačilová prozradila, co miluje na mužích

„Pamatuju si, že za mnou chodily holky Bártů, kameramani i Filip a říkali, že to máme. Já si trvala ale na tom, že to musíme zkusit ještě, aby ani bublinka vzduchu neunikla, kde by neměla,“ nevzdávala se Denisa, dokud nedosáhla dokonalosti. Záhy přišla i poklona.

Dosud nejnáročnější role Denisy Nesvačilové

„Na úplném konci natáčení za mnou přišel zvukař a říkal mi, že přede mnou chce smeknout. Ve chvíli, kdy se vypnuly kamery, zvuk stále jel. Další čtyři dny po natáčení této scény se budil s tím, že slyšel můj chrčivý zvuk, jak ze mne šla voda a nemohla jsem se nadechnout. V tu chvíli jsem si asi říkala, že jsem to přepískla,“ přiznala herečka. Ve výsledku je Denisa Nesvačilová se ztvárněním utopení Marianny Krausové spokojená. Zatím to prý byla ta nejvíce náročná role, jakou kdy dostala.

„Na prvním místě je bezpečí herců, a proto se vždy všechno koordinuje a konzultuje s kaskadéry a poradci. Samotné škrcení a topení bylo poměrně rychle natočeno, zásadní ale bylo nazkoušení a přesné naplánování záběrů. Naopak nejhorší bylo pořizování detailních záběrů Denisy ve vaně, kdy musela strávit dlouhé hodiny ponořená ve vodě, na povel zadržovat dech, otvírat oči pod vodou a vynořovat se a dusit se, což vůbec nebylo příjemné. Ale Denisa byla naprosto profesionální a se situací si v pohodě poradila!“ prozradila na závěr režisérka Půlnoční zpovědi Jitka Bártů.

Čtěte také: Všichni tvrdí, jací jsou nebojsové. Strach má ale každý, říká kaskadér Matin Hub


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.