Celebrity

31. května 2023 13:50

redakce Prima Ženy

Saša Rašilov následuje Denisu Nesvačilovou. V seriálu už mu chystají rakev

Půlnoční zpověď (6) - upoutávka

Saša Rašilov (50) si při natáčení vyzkoušel na vlastní kůži, jak těžké je hrát mrtvolu, když je herci zima. V krimisérii přijde o všechno, nakonec i o život. Nejdřív se ale ještě stihne porvat s kolegou Markem Lamborou (28).

Postava Saši Rašilova v minisérii Půlnoční zpověď skončí stejně špatně jako její hlavní hrdinka Denisa Nesvačilová. Je jedním z největších padouchů v seriálu, tiché zlo, na které ale nakonec taky dojde. Jeho život vyhasne rukou vraha Marianny Krausové.

Touha po penězích ho dožene k vydírání Alberta (Marek Lambora), u kterého najde pěstírnu marihuany. Přijde si k penězům a myslí si, že se na něj konečně usmálo štěstí. Jenže to netrvá věčně – a pak přijde rána. „Vzpomínám si, že nejtěžší úkol na mě čekal po samotné vraždě. Točilo se na silnici, kde nebylo vůbec nic. Foukal strašný vítr a byla zima, takže jsem měl problém, abych se jako mrtvola neklepal chladem. Kameramani potřebovali mít kvůli záběrům otevřená okýnka u auta, a tak pěkně profukovalo. Klasický herecký protiúkol, aby se mrtvola neklepala zimou. I rvačka, kterou jsem měl s Márou Lamborou, byla náročná, ale výsledek jsem neviděl,“ popisuje Rašilov, jak se mu hrála mrtvola. Na natáčení těchto scén nebyl sám, k ruce měl vždy odborné poradce.

Spolupracujeme s kaskadéry a koordinátory, kteří jsou zkušení a pracují na spoustě filmů a seriálů. Přesně vědí, jak má rvačka nebo násilí před kamerou vypadat správně a autenticky. Hlavní je, aby se nikomu nic nestalo a vše proběhlo pro herce bezpečně,“ vysvětluje producentka a jedna z autorek seriálu Kateřina Bártů. „Krev stříká jen falešná. I když jsou herci jako Marek Lambora nebo Saša Rašilov fyzicky zdatní, nechali si poradit. Finální podobu scény dělá samozřejmě akční střih,“ dodává.

Saša Rašilov si tak díky Půlnoční zpovědi, kterou uvidíte ve středu večer na Primě nebo kdykoliv na prima+, zahrál pořádného zloducha. „Bylo načase. Neberu to tak, že si člověk vybírá jen dobré a pozitivní role. Jsou to hlavně zajímavé postavy a příběhy a myslím, že ani tenhle týpek není úplně černobílý. Je to zoufalý člověk a je strašně zajímavé hledat pro obhajobu takového člověka motivace, když je od začátku jasné, že je to zloun. Nemá žádné tajemství, předehry a všechno je na začátku prozrazeno. Tyhle figury jsou tak paradoxně daleko složitější a náročnější. Byl jsem za něj rád a holky Bártů věděly, že mi tím udělají radost. Jsem takový jejich maskot,“ směje se Saša Rašilov a s láskou vzpomíná na všechny jejich společné projekty.

Čtěte také: Saša Rašilov slaví 50. Dočkal se vytouženého chlapečka


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.