Marek Lambora zamlada. Andílek je nápadně podobný rockerovi Vojtkovi z Kabátu

Půlnoční zpovědˇ (1) - upoutávka

To se povedlo. Takhle vypadá představitel mladšího já Marka Lambory podle tvůrkyň nové detektivní minisérie, kterými jsou sestry Bártů. Všimli byste si, že na rozdíl od hnědookého herce má malý Adam Vojtek oči modré? A kdo je vlastně ten malý sympaťák?

V seriálové novince se Marek Lambora opět objeví jako kněz Albert Mach. Tentokrát půjde krimi příběh i daleko do minulosti a odkryje staré křivdy a tajemství. Především to, že se svou sestrou Stelou (Markéta Plánková) vyrůstal v dětském domově, a bude objasněno, proč spolu léta nemluvili.

Díky minulosti se v detektivním příběhu diváci seznámí s mladšími já hlavních hrdinů. Ti totiž jako děti vyrůstaly v dětském domově a na růžích rozhodně ustláno neměly. O malého Alberta se v ději postaral Adam Vojtek a Stelu ztvárnila Agáta Tandlerová.

Adam Vojtek byl jasná volba

Malý Adam, syn rockera Josefa Vojka a tanečnice Jovanky Vojtkové, je před kamerou ostřílený matador a kameru má rad, což uvidíte už ve středu večer na Primě v premiérovém dílu minisérie Půlnoční zpověď. „Na place mě kromě natáčení baví sledovat a zjišťovat, co a jak funguje a proč to tak je. Kameramany, ostřiče, osvětlovače… Hned potom mě nejvíc baví prověřovat catering a místní zajímavosti,“ prozrazuje malý herec, který nedostal od scenáristek snadný úkol. „Nejtěžší bylo hrát smutného, vážného a ubrečeného,“ prozrazuje malý herec.

„Adam Vojtek nás zaujal, jak hrál malého Jiřího Štěpničku, svou přirozeností a autenticitou a do role malého Alberta jsme ho chtěly od začátku. Je velmi talentovaný a herectví ho moc baví. Navíc má neuvěřitelnou disciplínu! Je to smíšek, ale dokáže se na povel i rozplakat, když to scéna žádá, což umí málokterý z dospělých herců! Byl pro nás první volbou a perličkou je, že má na rozdíl od hnědookého Marka Lambory oči modré, což ale ve stylizovaných a speciálně kolorovaných retro sekvencích vůbec nevadilo!“ Zatímco malý Albert se se svým velkým představitelem setkal, tak Stely na sebe neměly štěstí. „Jsem rád, že jsem se s Markem potkal osobě,“ upřesňuje Adam Vojtek.

„Chtěly jsme připravit projekt, který by byl pro diváky napínavý, plný emocí, a hlavně zábavný – takový oddychový román do vlaku nebo na letiště. Vznikl tak příběh o psycholožce Stele, u které si její klientka nechala záhadnou kabelku. Přidaly jsme jí problematického bratra Alberta a to, že vyrůstali v dětském domově. Spíš než klasickou detektivku jsme chtěly probudit emoce, protože emoce a vztahy jsou základem každého dramatického příběhu. Do toho jsme během natáčení připravovaly Poslední oběť jako nový příběh sourozenců Stely a Alberta, co si k sobě našli cestu! S novým dějem a postavami. Seriály se doplňují, ale rozhodně na sebe nenavazují! Divák se k nim může vracet nezávisle a nezáleží, který z nich si pustí dřív,“ popisují zrod příběhu jeho autorky Kateřina a Jitka Bártů.

Čtěte také, čím nadchla role v Půlnoční zpovědi herečku Denisu Nesvačilovou. Tak temnou postavu jsem ještě nehrála, raduje se.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.