Celebrity

23. května 2023 05:30

Zuzana Schneidewind

Marek Lambora slaví narozeniny. Otestujte se v kvízu, jak dobře zbožňovaného herce znáte

Rozhovor s Lamborou

Marek Lambora slaví narozeniny. Vzhledem obrovské popularitě, kterou mu vynesly především role v televizních seriálech, by možná jen málokdo hádal, že je mu teprve 28 let. Jak dobře talentovaného oslavence znáte? Vyzkoušejte se v našem extra kvízu.

Marek Lambora působí lehce tajemným dojmem. Takřka všichni už dnes vědí, o koho jde, ale co o herci vlastně skutečně víme? Své soukromí miláček dívek i žen všech generací umně skrývá, moc do něho nenechá nahlédnout ani na svých sociálních sítích. „Svůj sociální svět beru spíše tak, že nechávám fanoušky nahlédnout pod pokličku mně jako herce. Chci jim ukázat, jak vypadá natáčení, jak se na něj připravuji, co zažívám během nabitého pracovního dne nebo naopak co dělám, když toho mám méně,“ potvrdil herec redakci webu Prima Ženy.

Jak dobře znáte oblíbeného herce Marka Lamboru?

1 17 Vybavíte si ještě, který seriál Marka Lamboru proslavil?

2 17 Lamboru poprvé více zviditelnila role v seriálu Přístav (2017). Koho v něm hrál?

3 17 Jak se jmenovala Markova dosud nejslavnější postava, a to v seriálu Slunečná?

4 17 Jak jeho postavě ve Slunečné všichni říkali?

5 17 Kdo byl Janek Linhart?

6 17 V jakém ze jmenovaných seriálů Marek Lambora nikdy nehrál?

7 17 Pro jakou roli musel vzhledově zestárnout?

8 17 Marek Lambora se narodil ve znamení:

9 17 Která česká kráska byla skutečnou partnerkou Markou Lambory?

10 17 Jeho rodným městem je:

11 17 Jaké oči má Marek Lambora?

12 17 Domovským divadlem Marka Lambory je:

13 17 Se kterou zpěvačkou nazpíval duet Náš příběh?

14 17 Jaká role byla jeho debutem v divadle?

15 17 Jaký obor studoval Marek Lambora?

16 17 Pochází Marek Lambora z herecké rodiny?

17 17 Na jakou stranu si herec česal svoji pověstnou patku?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Charismatický Lambora nepochází z herecké rodiny. Opakovaně ale uvedl, že hrát chtěl už od útlého věku. Za snem si šel po vlastní ose a se vší zarputilostí. Ke studiu herectví navzdory mamince zběhl do Prahy z gymnázia.

Čtěte také, co Marek Lambora říká o ženách.

Z „třídního šaška“ na základce v rodném Ústí na Labem se tak opravdu stal nejdříve Shakespearovým Romeem v uznávaném Divadle na Vinohradech, pět let nato ještě slavnějším Jankem ze Slunečné, který v populárním seriálu zářil po boku Evy Burešové a k němuž dvojice společně nazpívala i úvodní písničku. Marek Lambora je totiž nejen talentovaným hercem, ale umí i tančit nebo zpívat. Proto také získal hlavní roli v divadelním muzikálu Šakalí léta.

Sázka na Lamboru se vyplatila

Málokdo už si dneska vybaví Lamborovu úplně první seriálovou roli, kterou nebyl slavnější Janek Linhart, ale syn Petra Čtvrtníčka v seriálu Přístav. K ní se váže také vtipná historka ze zákulisí. Herec postupoval ve výběrových kolech nejdále. Casting na Martina Pátka probíhal trochu netradičně, svého seriálového syna si totiž vybírali sami představitelé jeho seriálových rodičů – Petr Čtvrčtníček s Kateřinou Kairou Hrachovcovou.

Čtěte také: Máničky Šteindler se Čtvrtníčkem hrají agro metal. Nepoznal je ani vlastní štáb

„My se s klukem známe, byl jsem u jeho porodu, takže se známe od píky… Dobře se s ním hrálo, on chtěl být vždycky herec, už když mu byly tři až čtyři roky,“ žertoval tehdy o Markovi Petr Čtvrtníček. „Bylo i fajn, že jsme byli u kamerových zkoušek, takže jsme si řekli, jo, to je ono, ten je dobrý. Je to dobrý kluk, šikovný herec –⁠ a ještě je pěkný. Držíme mu palce,“ chválila zhruba před pěti lety upřímně Marka Lamboru Kaira. Sázka na něj se televizním tvůrcům vyplatila, protože diváci –⁠ a především divačky –⁠ herce milují.

Aktuálně Lambora dobývá srdce fanynek coby kněz s tajemnou minulostí v sérii Půlnoční zpověď. Psychologický příběh s prvky černého humoru vypráví o dvojici odcizených sourozenců Stely (Markéta Plánková) a Alberta (Marek Lambora), kteří ve svých profesích – ona je vztahová terapeutka – fungují pro své okolí navzdory svým osobním traumatům z minulosti jako dva trpěliví zpovědníci a chápaví poradci. Po letech odcizení je svede dohromady společné tajemství a záhadný zločin. Právě kvůli roli duchovního v Půlnoční zpovědi Lambora zestárl.

Když se podíváte na ukázku, jeho skutečných 28 let byste mu nejspíš skutečně nehádali:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.