Celebrity

2. listopadu 2023 07:46

Eliška Reiglová

Dominik Feri byl shledán vinným. Za znásilnění dostal tři roky ve věznici s ostrahou

Feri vinen ve všech bodech obžaloby, rozhodl soud

Bývalý člen TOP 09 a poslanec Parlamentu České republiky Dominik Feri (26), který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, si vyslechl rozsudek vynesený Obvodním soudem pro Prahu 3. Byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby a odsouzen ke třem letům ve vězení s ostrahou.

Hvězdně rozjetá politická kariéra Dominika Feriho v květnu roku 2021 bleskově skončila poté, co weby Deník N a A2larm přinesly výsledky společného úsilí v podobě výpovědí dívek, které se měly stát obětí sexuálního obtěžování a znásilnění ze strany Feriho. Mladý poslanec v reakci na zveřejnění obvinění rezignoval na svůj post poslance a opustil i řady TOP 09.

Bývalý politik byl obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, vinu opakovaně odmítl a v úterní závěrečné řeči řekl, že stíhání pro něj znamenalo destrukci pracovního i osobního života. Zmocněnkyně poškozených Adéla Hořejší ve svém závěrečném návrhu uvedla, že by bylo vhodné uložit i přísnější trest, konkrétně šest let vězení.

Čtěte také: Feriho kauza TOP 09 škodí, tok voličů vyschl. Přitom mohl být jejich lovcem, říká expert

Feriho obhajoba navrhovala pro bývalého poslance zproštění obžaloby v plném rozsahu všech tří projednávaných skutků. „Řízení se nesmí stát nebezpečným precedentem, který dá někomu návod, jak někoho zničit obviněním ze znásilnění,“ uvedla obhájkyně Zuzana Smítková a zpochybnila výpovědi poškozených.

Rozsudek

Dominik Feri byl Obvodním soudem pro Prahu 3 shledán vinným ve všech bodech obžaloby. Za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění mu hrozilo až 10 let vězení. Soud jej odsoudil na tři roky ve věznici s ostrahou, zároveň musí poškozeným uhradit nemajetkovou újmu ve výši 300 tisíc, 150 tisíc a 60 tisíc korun.

Dominik Feri reagoval na verdikt soudu:

Rozhodnutí není pravomocné, lze předpokládat, že se proti němu Feri odvolá k pražskému městskému soudu.

Je mi ho líto, říká Schwarzenberg

Bezprostředně po vynesení rozsudku se k němu vyjádřil také někdejší předseda TOP 09 a bývalý ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg. „Je mi ho líto,“ odpověděl CNN Prima News na dotaz, co na rozsudek říká. Na otázku, zda v rozhodnutí hrály roli politické tlaky, řekl, že dle jeho zkušeností není žádná justice zcela nezávislá.

Tak šel čas s kauzou Dominika Feriho:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.