Celebrity

2. listopadu 2023 07:46

Eliška Reiglová

Dominik Feri byl shledán vinným. Za znásilnění dostal tři roky ve věznici s ostrahou

Feri vinen ve všech bodech obžaloby, rozhodl soud

Bývalý člen TOP 09 a poslanec Parlamentu České republiky Dominik Feri (26), který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, si vyslechl rozsudek vynesený Obvodním soudem pro Prahu 3. Byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby a odsouzen ke třem letům ve vězení s ostrahou.

Hvězdně rozjetá politická kariéra Dominika Feriho v květnu roku 2021 bleskově skončila poté, co weby Deník N a A2larm přinesly výsledky společného úsilí v podobě výpovědí dívek, které se měly stát obětí sexuálního obtěžování a znásilnění ze strany Feriho. Mladý poslanec v reakci na zveřejnění obvinění rezignoval na svůj post poslance a opustil i řady TOP 09.

Bývalý politik byl obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, vinu opakovaně odmítl a v úterní závěrečné řeči řekl, že stíhání pro něj znamenalo destrukci pracovního i osobního života. Zmocněnkyně poškozených Adéla Hořejší ve svém závěrečném návrhu uvedla, že by bylo vhodné uložit i přísnější trest, konkrétně šest let vězení.

Čtěte také: Feriho kauza TOP 09 škodí, tok voličů vyschl. Přitom mohl být jejich lovcem, říká expert

Feriho obhajoba navrhovala pro bývalého poslance zproštění obžaloby v plném rozsahu všech tří projednávaných skutků. „Řízení se nesmí stát nebezpečným precedentem, který dá někomu návod, jak někoho zničit obviněním ze znásilnění,“ uvedla obhájkyně Zuzana Smítková a zpochybnila výpovědi poškozených.

Rozsudek

Dominik Feri byl Obvodním soudem pro Prahu 3 shledán vinným ve všech bodech obžaloby. Za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění mu hrozilo až 10 let vězení. Soud jej odsoudil na tři roky ve věznici s ostrahou, zároveň musí poškozeným uhradit nemajetkovou újmu ve výši 300 tisíc, 150 tisíc a 60 tisíc korun.

Dominik Feri reagoval na verdikt soudu:

Rozhodnutí není pravomocné, lze předpokládat, že se proti němu Feri odvolá k pražskému městskému soudu.

Je mi ho líto, říká Schwarzenberg

Bezprostředně po vynesení rozsudku se k němu vyjádřil také někdejší předseda TOP 09 a bývalý ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg. „Je mi ho líto,“ odpověděl CNN Prima News na dotaz, co na rozsudek říká. Na otázku, zda v rozhodnutí hrály roli politické tlaky, řekl, že dle jeho zkušeností není žádná justice zcela nezávislá.

Tak šel čas s kauzou Dominika Feriho:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.