Dominik Feri je zpět na sociálních sítích. Místo záplav lajků schytal ostrou kritiku

Feri byl nepravomocně odsouzen

Ještě před pár lety byl jeho Instagram absolutním fenoménem českého internetu, který sbíral zejména v pandemii nemoci COVID-19 sledující doslova po desítkách tisíc. Dnes je ale vše jinak a dříve populární Dominik Feri schytává u každého nového příspěvku nálož kritiky, jak dokazuje i jeho zhodnocení uplynulého roku.

Od chvíle, kdy jeho Instagram zdobily zejména žlutočerné vykřičníky, jež běžně sbíraly přes 100 tisíc lajků, uplynuly téměř tři roky. Mezitím se Dominik Feri z nejnadějnějšího mladého českého politika stal pro mnohé veřejným nepřítelem číslo jedna. Poté, co v reakci na obvinění své osoby ze sexuálního obtěžování či znásilnění opustil aktivní politiku, se stejně rychle stáhl i ze svých dříve veleúspěšných sociálních sítí.

Vrátil se do jisté míry před rokem, kdy poměrně hojně přidával novinky z vývoje vlastního soudního procesu včetně záznamů svých obhajob v jednotlivých případech. I tak ovšem poslední fotka na jeho dřívější vlajkové lodi – Instagramu, kde má i dnes stále přes 600 sledujících – pochází z loňského března. Výjimku se však advokát a bývalý poslanec rozhodl udělat v závěru roku, když 30. prosince stručně zhodnotil posledních 365 dní na platformě Threads spadající pod Instagram, která se snaží být jakousi konkurencí Twitteru.

„Kdyby byl tenhle rok ryba, hodím ji zpátky,“ posteskl si Feri nad uplynulými dvanácti měsíci, v nichž byl kromě četných hodin u soudu nakonec uznán vinným ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Po vyslechnutí rozsudku stanovujícího mu tři roky odnětí svobody se odvolal a nyní čeká, s čím přijde odvolací soud. Mezitím pravděpodobně neprožíval nejlepší chvíle života, pohodové Vánoce ani bujarý Silvestr.

Nutno podotknout, že těch, kteří ho v této chvíli litují, je dle reakcí na jeho zmíněné zhodnocení roku 2023 rovněž jako šafránu. „Jako aby se na ty vaše prasárny nepřišlo? Spíše byste potřeboval vrátit X let zpět a nebýt prase,“ zpražila Feriho jedna z komentujících. „Slušná grilovačka…“ zhodnotil další uživatel s tím, že pročítat si palbu kritiky vůči bývalému populárnímu politikovi je velká zábava.

„Člověk by řekl, že jde spíš o ty roky předchozí,“ naznačil Ferimu jiný komentující, že pokud dnes náhodou lituje a rád by něco vrátil zpátky, rok 2023 byl dost možná tím nejmenším z jeho problémů. A v duchu dřívější tvorby samotného Feriho samozřejmě nechyběla ani záplava vtípků, trefných rýmů či meme obrázků. Plus hned několik připomenutí, aby si Dominik letošní svátky užil naplno, protože ty příští už možná stráví za mřížemi. Nelze se tak divit, že bývalý poslanec na sociálních sítích v poslední době raději spíš mlčí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.