Celebrity

25. července 2023 11:20

Eliška Reiglová

Dorota Nvotová má obavy o syna. Vnukovi Anny Šiškové ochrnula polovina obličeje

Slovenská herečka a zpěvačka Dorota Nvotová (40) prožila chvíle, které by naplnily strachem každou matku. Devítiletému synovi Filipovi musela vyhledat lékařskou pomoc poté, co mu po jiných zdravotních problémech ochrnula polovina obličeje. Stav vnuka herečky Anny Šiškové (63) vyžadoval hospitalizaci.

Matka dobře ví, že neexistují těžší chvíle než ty, kdy dítě něco trápí či bolí a rodič není schopný mu pomoci. Takové okamžiky prožila Dorota Nvotová, jejíž devítiletý Filip znenadání začal mít zdravotní problémy. Nejdříve se zdálo, že půjde o obyčejné nastydnutí, Filipův stav se ale začal zhoršovat.

Čtěte také: Zpěvačka Veronika Stýblová řeší synovo zdraví. Od narození má srostlé prsty

„Nejdřív jsem si myslela, že ho ofouklo na koupališti. Zpočátku to vypadalo jako zánět spojivek a stěžoval si na bolesti šíje. Než na to rodič přijde, trvá to. Nám to trvalo celých pět dní. Když mu ale ochrnula polovina obličeje, věděla jsem, že je zle,“ řekla slovenská herečka a zpěvačka deníku Nový čas.

Krutá diagnóza

„Dostal boreliózu, navzdory tomu, že nevím, že by měl klíště. Byl jen v Bratislavě a najednou mu ji diagnostikovali. Neměl ani žádný červený flek,“ postěžovala si Nvotová, která je dcerou slavné herečky Anny Šiškové. Lékaři ji ale nakonec utvrdili v tom, že klíště ani místo, kam se přisálo, rozhodně přehlédnout nemusela.

Mohlo by vás zajímat: Encefalitida bez klíštěte? Žena popsala, jak kvůli nečekané nemoci přišla o řidičák

„Boreliózu prý přenášejí už i larvy klíšťat, které jsou v podstatě neviditelné. Ty se přisají a odpadnou tak, že člověk ani neví,“ prozradila Dorota Nvotová, co jí řekli v nemocnici. Její syn má za sebou už dvoutýdenní hospitalizaci, v brzkých dnech by ho ale měli propustit domů.

Jak se herečka svěřila, její syn je na pokoji s dalším chlapcem ve stejném věku a s totožnou diagnózou. Tento fakt mu tak hospitalizaci alespoň trochu usnadňuje. Doufá, že další rodiče budou po zveřejnění jejího příběhu na své děti poctivě používat repelent. O tom, zda a jak bude Filipova léčba vypadat doma, ještě není rozhodnuto.

Čtěte také: Matka věnovala úspory na léčbu nemocné dcery. V loterii pak vyhrála miliony

„S Filipem v nemocnici cvičí a celkem dobře na to reaguje. Do toho s ním cvičím i já, takže si myslím, že to v pohodě zvládneme. Jestli bude po propuštění do domácí léčby ještě užívat tabletky, nebo ho čeká léčba, ještě nevím. Určitě se to ale brzy dozvím,“ dodala.

Poslechněte si příběhy lidí nakažených boreliózou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.