Duše zavražděné Zdeničky (†41) konečně může mít klid. Její rodině byl splněn sen

Jak se staví sen - extra (1) - upoutávka

Není pro rodiče nic horšího, než ztráta dítěte. Přesně taková rána osudu zasáhla Zdeňku Krejčíkovou. Její dcera zemřela za tragických okolností daleko od domova a zbyla po ní dvojčata. Babička se bez váhání ujala péče o své vnučky, z nichž jedna je vážně postižená. S obrovskou ztrátou se ale nesmířila, ještě ani nepohřbila dceřin popel. Jak se s osudem rodina nakonec popasuje?

Paní Zdeňka Krejčíková je již důchodkyně. Měla dvě děti. Syna a dceru. Když bylo její dceři Zdeničce devatenáct, odešla do Itálie a žila tam bezmála devět let. Našla si téměř o dvacet let staršího přítele, vlastníka několik barů, a začala u něho pracovat. Potom se vrátila do Česka, kde se seznámila s budoucím otcem svých dcer. Nevzali se, ale nastěhovali se do společného domu. Narodila se jim dvojčata Anita a Sofie.

Později se ukázalo, že Sofie trpí dětskou mozkovou obrnou. Zdeňce s dvojčaty pomáhala maminka, paní Zdeňka. Táta holčiček totiž moc nefungoval, a tak od něj odešla právě k mamince, která kvůli pomoci o nemocnou vnučku nastoupila do předčasného důchodu. Společně jezdily na rehabilitace, Zdeňka se naučila Vojtovu metodu a šestkrát denně se Sofií cvičila. Dívka chodila do speciální školky, Anita do klasické. Babička nakonec pro všechny koupila dům.

Za čas se její dcera i s dvojčaty opět vrátila do Itálie, kde si našla nového přítele. Žádný happyend se ale nekonal. Paní Zdeňce za několik měsíců přišla šokující zpráva, že právě nový přítel dcery její Zdeničku zavraždil. V okamžiku, kdy se děsivou zprávu dozvěděla, zhroutil se paní Zdeňce celý svět.

Dnes třináctiletá dvojčata skončila v babiččině péči – biologický otec o ně nejevil zájem. Zdravotní stav Sofie se bohužel během pobytu v Itálii zhoršil, a tak zůstala v ústavu. Zdeňka by starost o ni už sama nezvládla. Sofinku společně s Anitkou pravidelně navštěvují a finančně přispívají také na její péči.

Se smrtí dítěte se nelze úplně vyrovnat

Od vraždy dcery uplynuly dva roky, urnu s jejím popelem však paní Zdeňka stále nechává vystavenou v obývacím pokoji. „Chodím s ní mluvit. Věřím, že se něco děje mezi nebem a zemí. Ještě necítím, že bych se s ní měla rozloučit, přiznala tato silná žena na začátku natáčení velké proměny jejího bytu s pořadem Jak se staví sen, přesvědčená, že se smrtí dítěte se člověk nikdy nevyrovná. Stále dokola si v hlavě sestavuje ze zpráv o vraždě dcery, jak někde ležela na zemi a hodiny čekala na pomoc, které se nedočkala. „Se smrtí Zdeničky se nemůžu vyrovnat. Nějak se s ní nemůžu rozloučit. Strašně se mi po ní stýská. Každý den... řekla dál s tím, že nad vodou ji vlastně nejvíce drží vnučky, které jsou na ní nyní závislé. Z jejích dávnějších vzpomínek v pořadu vyplyne, že musí být silnou ženou. Ukáže se například, že na ni byl bývalý manžel hrubý, a dokonce ji bil.

„Přesně tohle jsou příběhy, do kterých patříme. Přesně tohle jsou ti, kterým musíme pomoci,“ uvedla moderátorka pořadu, snažícího se ulehčit lidem, s nimiž se život rozhodně nemazlil. Paní Zdenu přihlásila její známá, které příběh kamarádky nebyl lhostejný.

Společná postel na spaní s vnučkou

Babičku s Anitou čeká opravdu velká proměna bydlení. Před ní totiž měly jeden společný pokoj na spaní, učení a podobně. Dokonce spolu spaly v jedné posteli.

Moc by jim pomohly samostatné pokoje. A trocha soukromí by jim rozhodně pomohla na jejich společné cestě životem. Babičku by potěšil gramofon, Anitu kurz zpěvu nebo tance. Pro Sofii by babička chtěla domluvit pobyt v zařízení Zvoneček, které poskytuje dětem s podobným postižením nadstandardní péči a ubytování na celý život. Designéři se v rámci rekonstrukce musí pustit do oddělení společného spaní a vytvořit samostatné pokoje pro babičku a vnučku. Babička by si také zasloužila novou kuchyň. Podaří se paní Zdeňce navodit doma pohodu? Dívejte se na premiérový díl Jak se staví sen v pátek 13. 1. večer na Primě.

Sdílejte článek
Štítky Jak se staví sen smrt babička Itálie vražda rodina FTV Prima Česko úmrtí v rodině ztráta dvojče Jak se staví sen 2023

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.