Celebrity

6. září 2024 07:00

Vanesa Havlíková

Džíny jsou pro mladé, dlouhé vlasy po čtyřicítce jsou směšné, říká věhlasná návrhářka

Módní návrhářka Carolina Herrera (85) rozvířila diskuzi ve světě módy, když vyjádřila svůj názor, že nošení džínů po třicítce a udržování si dlouhých vlasů po čtyřicítce je směšné. Jelikož Herrera patří k uznávaným módním osobnostem, její vyjádření vyvolalo vášnivou debatu o oblékání, které je přiměřené věku.

Módní návrhářka Carolina Herrera vyrostla ve Venezuele. V roce 1980 založila svou stejnojmennou módní značku a v roce 2009 získala americké občanství. Dnes má její společnost obchody po celém světě, což dokazuje její pozoruhodný úspěch, který je navíc spojen se značnými příjmy.

Čtěte také: Kate je terčem kritiky. Měla by nosit tmavší oční linky a více černé, radí odbornice

Bouřlivá diskuze

Jelikož Carolina Herrera patří k velmi inspirativním osobnostem, její módní kousky oblékají významné ženy po celém světě. Módu od této návrhářky si oblíbila například Kate Middleton, která patří k světovým módním ikonám, dále poté Melania Trump či Michelle Obama.

Přestože Carolina Herrera nenavrhuje příliš výstřední kousky, svými slovy občas umí velmi pobouřit. Před lety vyvolala rozruch poté, co v rozhovoru pro Harper's Bazaar uvedla, že by dámy ve vyšším věku měly dávat větší pozor na to, co oblékají.

Stárnutí s grácií

„Když jste velmi mladí, můžete nosit, co chcete. Až zestárnete, musíte být velmi opatrní ohledně toho, co si oblékáte. To, co vám sluší v patnácti, vypadá ve třiceti prostě špatně,“ uvedla Carolina Herrera s tím, že například džíny jsou dle jejího názoru pro mladé lidi.

Tak jako módní návrhářce vadí určitý typ oblečení na ženách 30+, nerada vidí když ženy po čtyřicítce mají dlouhé vlasy. „Žena by měla stárnout s grácií a neměla by předstírat, že je mladší než ve skutečnosti. Poté vypadá směšně. Na ulici vídám dámy, které zezadu vypadají skvěle, mají dlouhé vlasy, minisukně, ale pak se otočí a je to špatné,“ prozradila před časem Herrera s tím, že na stárnutí není nic špatného a že bychom ho neměli za každou cenu zastavovat.

Pusťte si rozhovor s módní návrhářkou Vandou Jandou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.