Eva Burešová, Tomáš Klus a Šimon Bilina rozradostnili děti se spinální svalovou atrofií

Uvidíte ve 175. dílu seriálu ZOO

Dětem s nemocí SMA (spinální svalovou atrofií) se splnil sen. Jejich oblíbenci Eva Burešová, Tomáš Klus a Šimon Bilina se s nimi setkali v Safari parku ve Dvoře Králové, kde ten den natáčeli další díly populárního seriálu. Malí pacienti z organizace Spolu na draka díky nim zářili spokojeností a úsměvy.

Ten den bylo v Safari parku ve Dvoře Králové veselo. Děti se totiž vypravily za svými seriálovými hrdiny a ti je patřičně a s pompou přivítali. Ukázali jim místa, kde se natáčí, a rozdali jim i trochu povzbuzení a radosti. Tomáš Klus je vítal s otevřenou náručí. „V jejich přítomnosti si člověk říká, co pro ně může udělat, aby byli nejspokojenější. Pak se s nimi chvíli bavíš a zjistíš, že oni vlastně spokojení jsou,“ říká seriálový fotograf Filip.

Čtěte také: Už žádné děti umírající na spinální svalovou atrofii. Uvažuje se o plošném testování

„Je to vždy o úhlu pohledu, který si člověk ve své hlavě nastaví. Samozřejmě by byli úplně nejšťastnější, kdyby byli zdraví a mohli si tady pobíhat, ale jsou daleko moudřejší a jsou schopní najít štěstí ve ztížených podmínkách, které mají,“ zhodnotil po společném setkání Tomáš Klus coby Filip, na kterého se můžete těšit v seriálu ZOO každé úterý a čtvrtek večer na Primě.

Na setkání nechyběla ani seriálová Viky Eva Burešová, která se s dětmi s nemocí SMA potkala už před pár lety. „S touto chorobou jsem byla seznámena někdy před třeba čtyřmi lety a nevěděla jsem, jak moc těžký život s ní je. Kolik je třeba peněz. S nadací Spolu na draka jsem měla možnost spolupracovat a poznat několik příběhů. Snažím se je podporovat,“ řekla Eva Burešová, která děti ráda na natáčení viděla. Charitativní večer Spolu na draka se bude konat 9. března v Obecním domě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.