Celebrity

6. června 2024 11:50

David Laštovka

Eva a Vašek se po 34 letech rozcházejí. Není to pro mě vůbec snadné, říká Ševčík

TOP STAR magazín 2018 (38): Eva a Vašek - zahrada

Hudební duo Eva a Vašek, tvořené manželským párem Evou a o 17 let starším Václavem Ševčíkovými, po 34 letech společného hraní končí. Reakci webu Prima Ženy to potvrdili oba zpěváci. Co je důvodem jejich rozchodu?

Václav Ševčík, který loni v prosinci oslavil sedmdesáté narozeniny, se rozhodl ukončit svoji hudební kariéru. „Není to pro mě vůbec snadné. Je to celý život a najednou konec. S Evou jsme společně zpívali čtyřiatřicet let. Už jsme málem byli v knize rekordů jako manželé a duo. Že končím, neprožívám pozitivně a ani se s tím nemohu moc srovnat, určitě mi to není příjemné. Je to ale skutečnost a je to dané,“ uvedl pro web Prima Ženy Vašek. „Je to tak, Vašek ukončil hudební kariéru a já pokračuji dál jako Eva Adams,“ potvrdila Eva.

Dovedu si představit, jak vypadám v očích dvacetiletých, říká

Václav Ševčík, který před rokem prodělal mozkovou mrtvici, odmítá, že by za jeho odchodem do muzikantského důchodu stály zdravotní problémy. „Vždycky jsem si říkal, že dívat se na hudebníky s bílou hlavou je divné a dnes mám bílou barvu a sedmdesát let. Dovedu si představit, jak musím vypadat v očích dvacetiletých. Pamatuji si, že když mi bylo sedmnáct let a chyběl mi kytarista, který odešel na vojnu, dostal jsem na jednoho výborného tip. Bylo mu ale sedmadvacet let a já tehdy řekl, že se starými dědky nehraju. Na jeviště už nechci. Dám prostor mladším,“ prohlásil Václav Ševčík.

Dojemné vzkazy z celého světa

Podobnou příhodu mu před lety vyprávěl i hudebník Antonín Gondolán. „Když byl v USA s Karlem Gottem, kapelník souboru Ladislav Štaidl mu přišel říct, že ho chce do kapely Frank Sinatra. Gondolán mu vzkázal, že se starými dědky nehraje,“ zavzpomínal s úsměvem Ševčík.

Čtěte také: Zpěvák z dua Eva a Vašek chodil na stejnou školu jako prezident. Na Hrad má ale dveře zavřené

Když konec oznámil svým fanouškům, začaly mu přicházet desítky zpráv z celého světa. Duo Eva a Vašek často v zahraničí koncertovalo pro krajany. „Ty vzkazy jsou velmi dojemné. Děkují nám za krásné chvíle, které s námi prožili. Moc si toho vážím,“ poznamenal hudebník.

Dcera Eva žije s Američanem

Eva a Václav Ševčíkovi se vzali před sedmnácti lety a mají spolu dnes už jednadvacetiletou dceru Evu, která jim dělá radost. „Má cit pro jazyky a dovede se orientovat v zahraničních kulturách v různých zemích světa a kontinentech, které s námi procestovala. Všude, kde to bylo možné, tak navštěvovala tamní školy s místními dětmi. Myslím, že ji to do života hodně dalo a velmi pozitivně ji to ovlivnilo,“ řekl o ní Ševčík.

Mohlo by vás zajímat: Ladislav Štaidl byl bohatší než Gott. Hudbou vydělal miliony, které podnikáním navýšil

V USA, kde Evička se svými rodiči už více než deset let tráví čas pravidelně od října do dubna, si našla amerického přítele. Je šťastná a spokojená. „Svému partnerovi dělá marketing na sociálních sítích. Nyní se přihlásila k dalšímu studiu tohoto oboru v USA, kde jsou k tomu velké možnosti,“ prozradil Václav.

Eva a Vašek jezdí pravidelně na Floridu (TopStar magazín, 2017):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 6. 2024

Berani, dnes se cítíte poněkud citlivě. Možná budete chtít zachránit každé zraněné zvíře u silnice. Spojte tento pečovatelský a milující instinkt s pudem bojovníka, který se ujme vedení a povede boj. Toto silné energetické duo je velmi akční. Vyšlete své láskyplné vnitřní instinkty do světa, aby konaly dobro.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.