Celebrity

19. března 2024 11:15

Tomáš Durčák

Fanoušci nekupují drahé lístky na koncerty Adele. Bojí se o její zdraví

Zpěvačka Adele (35) vyvolala začátkem roku v Evropě hotový poprask, když oznámila, že na svém domovském kontinentu poprvé po téměř deseti letech opět zazpívá. Série deseti koncertů však stále není vyprodaná. Podle všeho nejen kvůli vysoké ceně, ale také kvůli obavám, že by zpěvačka mohla vystoupení na poslední chvíli zrušit, stejně jako to udělala v USA.

Adele by měla v srpnu roku 2024 odehrát celkem deset koncertů, a to na identickém místě – na obřím stadionu pro celkem 80 000 diváků, který bude speciálně pro její evropskou šňůru vybudován v německém Mnichově. Půjde o první vystoupení slavné britské zpěvačky v Evropě od roku 2015.

Avšak i přes její obří popularitu a poprask, který oznámení desítky koncertů vyvolalo, jsou dnes stále k dispozici tisíce volných lístků. Byť v den zahájení předprodeje fanoušci na lístky museli čekat mnohahodinové online fronty a většina z nich už má svého majitele, zpěvačka je stále od vyprodání svých obřích evropských show poměrně daleko.

Jak informoval britský deník The Sun, jedním z důvodů jsou obavy fanoušků o to, že utratí nemalé peníze za lístky, načež se koncert ve slíbeném datu neuskuteční. „Fanoušci s nákupem lístků trochu váhají, lidé mají obavy, zda bude Adele dostatečně fit, aby všech deset koncertů zvládla,“ citoval list svůj anonymní zdroj z hudební branže.

„Lidé ji velmi bedlivě sledují – a Adele od té doby, co před pár týdny oznámila, že je nemocná a musí si od koncertování odpočinout, mlčí. Fanoušci se tak přirozeně obávají o její zdraví i o to, kdy se vlastně vrátí zpět na pódium,“ dodal anonymní zdroj. Britská zpěvačka fanouškům nedávno sdělila, že je od února na doktorem nařízeném odpočinku kvůli přetaženým hlasivkám.

Jen o několik dní později oznámila, že je nucena odložit všech svých 10 koncertů naplánovaných na březen v Las Vegas. To přirozeně nepotěšilo některé fanoušky, kteří si na její koncert v americkém městě hazardu ty nejlepší lístky do prvních řad pořídili v přepočtu za bezmála 200 tisíc korun. Zpěvačka údajně na každém koncertu v Las Vegas vydělává v přepočtu asi 35 milionů korun.

A byť ceny lístků na letní koncerty v Mnichově nedosahují tak astronomických částek, i poměrně neatraktivní místa v zadních částech obřího stadionu jsou dnes k mání za zhruba 7 až 10 tisíc korun. To není málo, když uvážíme, že se na koncert z těchto míst budou fanoušci dívat spíš skrz obří obrazovky, na pódium totiž sotva dohlédnou.

Zrušení lukrativních březnových koncertů v Las Vegas řadu fanoušků Adele, která by svůj trvalý pobyt v Las Vegas měla ukončit v červnu roku 2024, popudilo. Nejenže utratili nemalé peníze za lístky, ale řada z nich si už koupila i letenky a zařídila hotely, přičemž mnozí z nich už nyní vědí, že se koncertu v náhradním termínu nebudou moci zúčastnit.

A co hůř, fanoušci nemohou žádat o vrácení peněz za lístky – koncerty totiž nebyly zrušeny, jen přesunuty na jiné datum. Nervozita už se dle komentářů na sociálních sítích rozšířila rovněž mezi ty, kteří mají lístky na koncerty Adele v Las Vegas na duben a další měsíce. Od oznámení svých zdravotních komplikací koncem února totiž zpěvačka zahájila rádiový klid.

Nikdo tak neví, zda se dubnové koncerty uskuteční ani jaké budou náhradní termíny těch březnových, což někteří stejně jako nemožnost požádat o vrácení peněz označili za „nefér“ jednání ze strany promotérů i samotné Adele. „Prosím neodkládejte i Mnichov, utratil jsem za lístky a letenky hromadu peněz,“ stojí v jednom z komentářů na Instagramu zpěvačky. A podobných žádostí lze najít na sociálních sítích desítky.

Řada fanoušků rovněž vyjádřila frustraci nad cenou lístků, kvůli níž se rozhodli možnost vidět zpěvačku naživo raději oželet. „Ceny za lístky na Adele musí být nějaký špatný vtip… 300 euro (7 500 Kč, pozn. red.) za sedadlo někde úplně vzadu?“ uvedl jeden ze zklamaných fanoušků. „Ty ceny lístků jsou zlodějna. Nechápu, že jsou za ně lidi ochotni tolik zaplatit,“ uvedl druhý. Další označil cenu lístků za „hanebnou“ a jiný poznamenal, že za stejné peníze raději vyrazí na letní dovolenou.

Zpěvačka Adele kvůli zdravotním komplikacím už v minulosti obří koncert zrušila:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.