Celebrity

17. prosince 2023 14:20

Vanesa Havlíková

Dům, který Karel Gott koupil v Karibiku, obsadily opice. Druhá nemovitost vyjde na 50 milionů

Hudební producent František Janeček (79) se rozhodl, že prodá svou milovanou vilu v Dominikánské republice. Přestože si dům za ty roky opravdu zamiloval a hostil v něm hned několik významných osobností, nyní ho po třiceti letech dává k prodeji. Zajímavostí je, že v sousedství měl dům také zesnulý zpěvák Karel Gott.

Když František Janeček v devadesátých letech vilu kupoval, byl to pro něj jako splněný sen. Za ty roky v ní společně s rodinou strávil většinu volného času a i v období vánočních svátků, si to tam velmi oblíbili. Nyní se však rozhodl, že sídlo prodá. Pro Blesk přiznal, že cesty na druhou stranu světa pro něj začínají být velmi náročné.

„Příští rok mi bude osmdesát a cestování na takovou dálku je čím dál únavnější. A protože jsem zároveň neustále v plném pracovním nasazení, jako teď právě s Bídníky, nestíhám tam létat tak často, jak bych rád,“ vysvětlil Janeček.

Přečtěte si: František Janeček nosil Gottovi miliony v kufru. Natálie Grossová mu zachránila život

Jelikož se jedná o razantní krok a rozhodně pro producenta nebylo jednoduché ho udělat, s prodejem nespěchá. „Pokud se objeví kupec, kterého místo osloví tak jako kdysi mě, prodám to. Není to ale tak, že by mě k tomu něco nutilo. S cenou licitovat nebudu,“ objasnil pro Blesk.

Čtěte také: Alice Bendová prodává apartmán na Tenerife. Byt v ráji vyjde levněji než v Praze

Sídlo je postavené a zařízené ve španělském koloniálním stylu. Je součástí obřího projektu desítek podobných vil, které hlídá bezpečnostní služba. Dům má čtyři ložnice a leží uprostřed nádherného pozemku, o který v minulosti pečovali dva zahradníci. „Zahrada je moje chlouba a potěšení. Dokážu pojmenovat každou rostlinu, která zde je, a občas z toho zkouším i zahradníky, kteří nevycházejí z údivu,“ pochlubil se jeden z nejvlivnějších Čechů v hudební branži.

Vilu Janečka si oblíbil i Karel Gott

Vilu si za ty roky neoblíbil pouze Janeček s rodinou, ale ukázal to tam také svým přátelům. Jedním z nich byl i legendární zpěvák Karel Gott (†80), který tam rád pobýval. „Karlu Gottovi se tu tak líbilo, že si zde koupil pozemek hned vedle mě! Ale přece jen je to pro něj trochu z ruky, tak jej po čase zase prodal. Noví majitelé na něm postavili opičí farmu,“ uvedl v minulosti Janeček pro Blesk.

Podívejte se, jak se bydlí na zámku u Matěje Stropnického:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.