Celebrity

18. července 2023 06:00

David Laštovka

František Nedvěd stihl oslavit zlatou svatbu a usmířit se s bratrem. Plánů měl ale více

František Nedvěd miloval celý život jednu ženu

Legenda českého folku, country a trampské písně František Nedvěd zemřel v roce 2021 ve věku 73 let poté, co se mu znovu vrátila zákeřná rakovina, o níž byl přesvědčen, že byla vyléčena. V hlavě měl spoustu plánů. Uskutečnit jich ale bohužel stačil už jen několik. Více mu osud nedopřál.

Pouhé dva měsíce před smrtí František Nedvěd hovořil s redaktorem webu Prima Ženy. Měl za sebou náročné chemoterapie a ozařování. Hlásil, že všechno dobře dopadlo a je vyléčen. Byl plný elánu a obrovské chuti do života.

„Bylo to náročné na psychiku, člověku se hlavou honí všelijaké věci. Samozřejmě mě napadlo i to, že to může být konec. Ale mně se ještě umírat nechtělo, život miluju. Snažil jsem v sobě uchovávat víru, že to dobře dopadne – a také dopadlo. Nádor se podařilo odstranit. Za měsíc jdu ještě na kontrolu, kde se to snad potvrdí stoprocentně. Vypadá to ale, že jo,“ prozradil v květnu roku 2021 František Nedvěd.

Mohlo by vás zajímat: Markéta Konvičková bojuje s vzácným nádorem. Klasická léčba nezabírá, tvrdí

Před sebou měl spoustu plánů. „Těším se na to, až budeme moci začít konečně hrát a zpívat (v té době kvůli pandemii koronaviru byly velké kulturní akce zakázány, pozn. red.). Koncerty už mi strašně chybí, potřebuju je ke svému životu. A v červnu nás čeká s manželkou velká sláva. Budeme mít zlatou svatbu. Už jsme si nechali udělat prstýnky a já si nechal ušít šaty. Padesát let je docela slušná doba. Znovu se vezmeme na Staroměstské radnici. Mám báječnou ženu, v životě jsem měl obrovské štěstí,“ sděloval hudebník.

S bratrem Janem si chtěl věci vyříkat

S milovanou manželkou Marií, s níž se znal už od dětství a měl s ní dva syny Františka a Vojtěcha, zlatou svatbu ještě oslavit stihl. Na obřad tehdy dorazil i jeho starší bratr Jan, s nímž několik let nemluvil, ale toužil si s ním ještě společně zahrát a navázat na jejich legendární koncert na pražském Strahově, který navštívilo 70 000 lidí.

Čtěte také: Jan Nedvěd se po smrti bratra zabarikádoval na chatě. S nikým nemluví

„Říkal jsem si, že pokud to s tou mojí nemocí všechno dobře dopadne, že ho zkusím oslovit, abychom spolu znovu vystoupili. Naposledy jsme se spolu viděli před Vánoci u naší sestry, kde jsem mu to naznačil. Zatím se k tomu staví neutrálně, ale věřím, že to vyjde. Bylo by to nádherné. Jsou mezi námi nějaké nesrovnalosti, které si musíme vyříkat. To za nás nikdy nevyřeší, jen my dva. Ale náš společný koncert není vyloučený,“ zasnil se František Nedvěd. Poslední přání už mu osud bohužel nedopřál. V neděli 18. července roku 2021 zemřel.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.