Gelové nehty ji stály důstojnost. Matka dvou dětí dnes ani neudrží propisku

Celé roky docházela za manikéry, kteří jí dělali gelové nehty, a neměla jediný problém. Po poslední úpravě ale trpěla bolestmi a nehty se jí začaly odlupovat od lůžka. Nyní má potíže s vykonáváním i těch nejzákladnějších činnosti.

Docházení na manikúru bylo pro Lisu Dewey celé roky pravidelnou činností, díky které měla krásné nehty, byť její skutečné byly skryté pod vrstvou gelu. To, co dělají ženy téměř po celém světě, se ovšem této Britce vymstilo. Bolesti značily zánět, a když se nehty začaly odlupovat od lůžka, byl čas vyhledat lékaře.

Nepříjemný problém s nehtem měla také herečka Petra Nesvačilová:

„Jedno lůžko dokonce začalo fialovět. Měla jsem strach, že přijdu o prst,“ řekla Lisa, jak ji cituje web 7news. Lékaři jí zjistili bakteriální infekci, načež jí předepsali steroidový krém a antibiotika. Díky tomu se stav jejich pacientky zlepšil natolik, že se rozhodla si v dubnu na manikúru zajít znova.

Kůže jako papír

Stačilo však pár dní, aby se stav Lisy Dewey opět rapidně zhoršil. Sotva dorostlé nehty pokryté gelem se jí znovu začaly odlupovat od lůžka a nyní má problém s plněním i nejzákladnějších každodenních činností. Nedokáže udržet pero ani si zapnout pás v autě. Po ruce musí neustále mít manžela, který jí se vším pomáhá.

Mohlo by vás zajímat: Trápí vás v předjaří bolestivé záděry? Zbavte se jich jednou provždy!

„Mám kůži tenkou jako papír, odlupuje se od prstů a bolestí sotva hnu rukama. Pochopitelně mě to připravilo i o sebedůvěru, můj stav je ponižující, na veřejnosti své ruce schovávám. Nemůžu dceři umýt vlasy, protože u toho je nutné ohnout prsty. V autě se nepřipoutám a nepomáhají ani rukavice,“ přiznala.

Mimoto Lisa Dewey ani nemůže udržovat domácnost a problémem je pro ni i osobní hygiena. Jakákoliv parfémovaná kosmetika její stav ještě zhoršuje a na prstech ji pálí, proto se musela vzdát mnoha přípravků, které používala ke zkrášlování – a to například i vlasového kondicionéru.

Čtěte také: Chodíte spát s mokrými vlasy? Děláte zásadní chybu, může to ovlivnit vaše zdraví

Lékaři, v jejichž péči matka dvou dětí aktuálně je, ještě nepřišli na příčinu jejího utrpení. Myslí si ale, stejně jako ona, že se jedná o alergickou reakci. „Můžete chodit na nehty celé roky bez problémů a pak vás to jednou sejme. Chci rozšířit povědomí o tom, že ani obyčejná manikúra nemusí být neškodná,“ dodala.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.