Celebrity

10. března 2023 11:40

Eliška Reiglová

Gene Hackman se objevil na veřejnosti. I v 93 letech má energie na rozdávání

Herec Gene Hackman (93) už před více než 15 lety odešel do důchodu. Jako filmová legenda neměl o role až do konce své kariéry nouzi, poté se ale přestal objevovat na veřejnosti a stáhl se do soukromí. Nyní byl poprvé po dlouhé době spatřen, a přestože je téměř k nepoznání, energie mu zjevně nechybí.

Gene Hackman se do důchodu odebral až téměř v 80 letech a učinil tak z prostého důvodu – nechtěl přepínat své síly a podávat výkony, které by mohly negativně ovlivnit jeho pověst. Od té doby se na veřejnosti objevuje jen sporadicky. Po dlouhé době byl spatřen v Santa Fe v Novém Mexiku, kde ukázal, že je stále v kondici.

Čtěte také: 5 nejvíc sexy šedesátníků v Hollywoodu. Kdo stojí po boku Pitta či Banderase?

Od svého posledního snímku se Hackman hodně změnil. Výrazně zhubl a nechal si narůst stříbrné vlasy. Energie mu ale nechybí, protože při sólo návštěvě Santa Fe se stavil v kavárně pro horký nápoj a v 93 letech rovněž neváhal řídit auto.

Kariéra a jasné rozhodnutí

Gene Hackman na herecké škole nepatřil k oblíbencům učitelů. Jeden z nich o něm dokonce prohlásil, že ze svého ročníku má nejmenší šanci prorazit. Opak mu ale jeho student dokázal už svým šestým filmem – za roli ve filmu Bonnie a Clyde (1967) se mu podařilo získat nominaci na Oscara.

Čtěte také: Americká armáda testuje „pilulku mládí“. Zpomalí stárnutí a zlepší fyzičku

Celkem Hackman natočil 79 snímků a podařilo se mu získat dva Oscary, kromě nich ale obdržel i řadu dalších prestižních filmových ocenění. Nezapomenutelný je například díky filmům o Supermanovi a jednu z posledních rolí si střihl v komedii Před svatbou ne! (2001), kde hrál bohatou oběť sňatkových podvodnic.

Nyní je oblíbený herec přesvědčený, že už nikdy nic nenatočí. „Leda bych mohl natáčet u sebe doma, nenarušilo by to můj klid a byli by tam maximálně dvě další osoby. Byl bych rád, kdyby si mě lidé pamatovali jako slušného herce,“ prozradil v rozhovoru pro magazín GQ.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.