Celebrity

10. března 2023 11:40

Eliška Reiglová

Gene Hackman se objevil na veřejnosti. I v 93 letech má energie na rozdávání

Herec Gene Hackman (93) už před více než 15 lety odešel do důchodu. Jako filmová legenda neměl o role až do konce své kariéry nouzi, poté se ale přestal objevovat na veřejnosti a stáhl se do soukromí. Nyní byl poprvé po dlouhé době spatřen, a přestože je téměř k nepoznání, energie mu zjevně nechybí.

Gene Hackman se do důchodu odebral až téměř v 80 letech a učinil tak z prostého důvodu – nechtěl přepínat své síly a podávat výkony, které by mohly negativně ovlivnit jeho pověst. Od té doby se na veřejnosti objevuje jen sporadicky. Po dlouhé době byl spatřen v Santa Fe v Novém Mexiku, kde ukázal, že je stále v kondici.

Čtěte také: 5 nejvíc sexy šedesátníků v Hollywoodu. Kdo stojí po boku Pitta či Banderase?

Od svého posledního snímku se Hackman hodně změnil. Výrazně zhubl a nechal si narůst stříbrné vlasy. Energie mu ale nechybí, protože při sólo návštěvě Santa Fe se stavil v kavárně pro horký nápoj a v 93 letech rovněž neváhal řídit auto.

Kariéra a jasné rozhodnutí

Gene Hackman na herecké škole nepatřil k oblíbencům učitelů. Jeden z nich o něm dokonce prohlásil, že ze svého ročníku má nejmenší šanci prorazit. Opak mu ale jeho student dokázal už svým šestým filmem – za roli ve filmu Bonnie a Clyde (1967) se mu podařilo získat nominaci na Oscara.

Čtěte také: Americká armáda testuje „pilulku mládí“. Zpomalí stárnutí a zlepší fyzičku

Celkem Hackman natočil 79 snímků a podařilo se mu získat dva Oscary, kromě nich ale obdržel i řadu dalších prestižních filmových ocenění. Nezapomenutelný je například díky filmům o Supermanovi a jednu z posledních rolí si střihl v komedii Před svatbou ne! (2001), kde hrál bohatou oběť sňatkových podvodnic.

Nyní je oblíbený herec přesvědčený, že už nikdy nic nenatočí. „Leda bych mohl natáčet u sebe doma, nenarušilo by to můj klid a byli by tam maximálně dvě další osoby. Byl bych rád, kdyby si mě lidé pamatovali jako slušného herce,“ prozradil v rozhovoru pro magazín GQ.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.