Celebrity

11. května 2024 18:41

David Laštovka

Havelka si pořídil vilu na Kanárech za dědictví po matce. Žije s Alicí Kovácsovou

Ondřej Havelka v SJK

11. května si připomínáme 100 let od narození herecké legendy Libuše Havelkové, která se dožila úctyhodného věku - 92 let. V umělecké profesi pokračuje i její syn Ondřej Havelka, který jí za mnohé vděčí, a rovněž vnučka Rozálie.

Herečka Libuše Havelková v životě na lásku příliš štěstí neměla. S manželem, hudebním skladatelem Svatoplukem Havelkou, se seznámila na začátku své herecké kariéry v Ostravě při práci pro rozhlas. Po svatbě se jim narodily dvě děti: dcera Daniela a syn Ondřej, který pokračuje ve šlépějích svých rodičů a stal se z něj uznávaný herec a hudebník. Manželství však po dvanácti letech skončilo rozvodem. Od té doby paní Libuše na muže zanevřela a nikdy už se nevdala.

Mohlo by vás zajímat: Herečka a zpěvačka Rozálie: Svou lásku dávám harmonice, nic jiného mi v životě nezbývá

Čtěte také: Artur Štaidl zavzpomínal na rodiče: Peníze z hudby? Tady už je vybral táta a Karel Gott

Trpěla vzácnou nemocí

Libuše Havelková se dožila požehnaného věku, dvaadevadesáti let. Na sklonku života ji trápila takzvaná Meniérova choroba, která se projevuje poruchami sluchu, jež mohou vést až k absolutnímu ohluchnutí. U pacientů rovněž dochází k problémům s rovnováhou a postupem času není člověk s tímto onemocněním schopen stát ani chodit. Kvůli těmto zdravotním problémům skončila v domově seniorů, kde prožila poslední tři roky života. Děti ji chodily pravidelně navštěvovat a do posledního dne jí byly velkou oporou.

Děti herečky nemovitosti prodaly

Nezapomenutelná česká herečka po sobě zanechala vilu v pražských Vysočanech a chalupu v Jizerských horách. Po její smrti děti nemovitosti prodaly a syn Ondřej si za obdržené peníze pořídil přímořský domek na ostrově Fuerteventura. Tam často tráví čas se svou manželkou, režisérkou Alicí Kovácsovou, o níž je známo, že byla dlouholetou milenkou Karla Gotta, a svými dětmi. Syn Hugo tam dokonce navštěvuje španělskou školu.

Havelkova dcera Rozálie je zpěvačkou. Umí hrát na několik hudebních nástrojů, věnovala se také flamencu, modelingu a nějakou dobu působila v cirkusu. Letos oslaví šestadvacáté narozeniny a na rozdíl od svých vrstevníků se sociálním sítím vyhýbá. „Nesnáším počítače, to mě strašně rozčiluje. Je to pro mě jiná planeta, nechci s tím mít nic společného, je mi to nepříjemné. Mám ráda přítomný život, ne něco, co se odehrává na obrazovce. K Instagramu jsem byla přinucena,“ svěřila se Rozálie v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

První manželkou Havelky byla dcera herce Jiřího Líra

První manželkou Ondřeje Havelky byla herečka Kateřina Lírová, dcera slavného herce Jiřího Líra. Vystudovala DAMU, několik let působila ve studiu Ypsilon nebo v libereckém Naivním divadle. Před kamerou se objevila v několika filmech. Mezi nejznámější patří postava dcery herce Bergnera v komedii Já už budu hodný dědečku nebo poštmistrová Jitka v detektivce Holka na zabití. V manželství se jim narodil syn Vojtěch. Havelka rodinu opustil právě kvůli Kovácsové. V úvodním videu z roku 2014 promluvil o své lásce k swingu.

Herečka a zpěvačka Rozálie v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.