Celebrity

1. prosince 2022 14:08

David Laštovka

Herce Jiřího Pleskota manželka Jiřina Jirásková podváděla s kolegou. Lítaly i facky

Před pětadvaceti lety zemřel noblesní herec Jiří Pleskot, bylo mu 75 let. Před kamerou sice působil jako věčný kliďas, v soukromém životě ale zažil ponižující nevěru, což se rozhodl řešit dost radikálním způsobem.

První manželkou Jiří Pleskota byla o devět let mladší herečka Jiřina Jirásková. Seznámili se v Divadle na Vinohradech, po dvou letech však přišel rozvod. Jirásková se totiž zamilovala do kolegy Jiřího Valy, který v té době chodil s Jiřinou Švorcovou a bylo z toho velké haló.

Jakmile se Pleskot o jejich románku dozvěděl, před představením se s Valou v divadelním zákulisí porval. Jirásková s Valou dokonce přišla do jiného stavu, ale skončilo to velmi smutně. Vala miminko nechtěl a Pleskot podal žádost o rozvod. Jirásková svízelnou situaci nakonec vyřešila tím, že šla na potrat a dítě už nikdy v životě neměla. „Jiřině to s Jirkou (Valou - pozn. red) prostě nevyšlo, i když se snažila, a dokonce si ho chtěla pojistit těhotenstvím. Nějak ho požensku podvedla a když potom za ním přišla, že je v jiném stavu, Jirka se zašprajcoval a řekl ne,“ prozradila Jiřina Švorcová v knize Jiřina Švorcová osobně.

Životní láska Jiřího Pleskota byla kamarádkou Jiráskové

Druhou manželkou Jiřího Pleskota byla o deset let mladší televizní a rozhlasová moderátorka Olga Čuříková. Vzali se po patnáctileté známosti. K sňatku je přiměla právě Jiřina Jirásková, která paradoxně patřila mezi její velké kamarádky. Spojovala je mimo jiné i malebná víska Malenice poblíž Volyně, kam obě rády jezdívaly na chalupu. Pleskot v Čuříkové našel životní lásku a oporou. Jejich manželství bylo šťastné a spokojené. Herec, který byl rodákem z obce Milostín u Rakovníka, zemřel 1. prosince roku 1997, po dlouhé těžké nemoci, s kterou bojoval velmi statečně.

Jiřina Jirásková o Lucii Bílé a kolegyni Jiřině Bohdalové:

Kariéru strávil v Divadle na Vinohradech, kde působil více než čtyřicet let. Mezi jeho neznámější filmové role patřila postava prezidenta Edvarda Beneše ve dvoudílném dramatickém snímku Otakara Vávry Dny zrady, nebo role dědy v komedii Lucie, postrach ulice. Před kamerou často představoval postavy seriózních intelektuálů.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.