Celebrity

13. ledna 2024 06:30

David Laštovka

Roberta Vrchotu ženy zbožňovaly. Padaly nám větracím okénkem do auta, řekl kolegovi

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (29) - Josef Dvořák o tom, jak z něj maminka chtěla mít horníka

Herec Robert Vrchota platil za jednoho z nejšaramantnějších milovníků československého poválečného filmu. Ženy po něm šílely a mohl mít každou, na kterou si ukázal. Zemřel ve věku 73 let, od jeho narození 13. ledna uplynulo 104 let. Jaké bylo jeho soukromí?

Herec Robert Vrchota měl velké charisma a v mládí patřil k idolům všech žen. Díky své milé povaze a smyslu pro humor býval velmi oblíbeným společníkem. „On byl velmi přátelský, navíc báječný vypravěč. Historky, co prožil v divadle nebo při natáčení, sypal z rukávu. Vždycky s ním byla legrace. V jeho blízkosti se každý cítil dobře,“ uvedl pro web Prima Ženy herec Jiří Krampol, který nedávno promluvil o svém zdravotním stavu.

V podobném duchu na něj vzpomíná i herec Josef Dvořák, který si s Vrchotou zahrál například v seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. „Často jsme spolu po natáčení sedávali a protože to býval fešák, krásnej chlap, z kterého každá žena byla paf, vyptával jsem se ho, jaké to bylo, být ženským idolem. Chtěl jsem, aby mi poradil nějaké finty, prozradil své zkušenosti... A on říkal: Pepíčku, to byla taková nádhera... Nám ženský padaly větracím okýnkem do auta,“ přiblížil s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy Josef Dvořák, který i zavzpomínal na své mládí (v úvodním videu).

Gympl nedokončil. Utekl ke kočovné herecké společnosti

Robert Vrchota si své soukromí pečlivě střežil a rozhovory téměř neposkytoval. Mládí prožil v jižních Čechách, odkud jeho rodina před nacisty utekla do středních Čech. Studoval gymnázium, které ovšem nedokončil, neboť odešel hrát divadlo ke kočovné herecké společnosti. Tam strávil dva roky.

Poté získal angažmá ve Východočeském divadle, odkud přešel do Divadla československého státního filmu. Z něj pak do Hudebního divadla Karlín a svoji uměleckou kariéru uzavřel v divadle v Kolíně. Před kamerou ztvárnil desítky filmových a seriálových rolí. V mládí představoval především milovníky, v pozdějším věku byl obsazován do rolí komických i dramatických. Velmi často rovněž účinkoval v estrádách, kde vynikal svým humorem a vyprávěním příhod, které zažil.

Na Roberta Vrchotu zavzpomínal Jiří Krampol, který pro Showtime popsal zdravotní stav:

Sdílejte článek
Štítky výročí láska film milovník divadlo seriál herec Jihočeský kraj ženy Jiří Krampol Hudební divadlo Karlín Josef Dvořák Rozpaky kuchaře Svatopluka Robert Vrchota

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.