Celebrity

28. května 2022 06:01

Vanesa Havlíková

Herec Igor Bareš si splnil sen: Hrob jsem koupil po Kemrovi

7 pádů Honzy Dědka (19) - Igor Bareš koupil hrob po herci Kemrovi

Herec Igor Bareš (56) se v zábavné talk show rozpovídal o tom, jak mu na jeviště skočil sebevrah i o netradičním splněném snu. Také prozradil, že už má koupený hrob! Ten po herci Josefu Kemrovi (†72).

Herec Igor Bareš nedávno mnohé překvapil svou neobvyklou až děsivou zálibou. Mimo to, že sbírá rekvizity z představení či artefakty ze zřícenin a hřbitovů, má už koupený i svůj hrob.

Získat v Praze hrobové místo není snadná věc. Je to velmi drahé a organizačně náročné. Proto herec hned s první příležitostí na nic nečekal.

Hrob po herci Josefu Kemrovi

„Když jsem se se o tom bavil s kolegy tenkrát ještě v Národním divadle, náš rozhovor zaslechla kolegyně Marika Procházková, která mi nabídla, že mi prodá hrob po Kemrovi," popisuje Bareš. „Kemr si celý život platil hrob U Matěje a když umřel, dala jsem urnu k sobě do hrobu, který je taky U Matěje a tamten Kemrův je volný, dozvěděl jsem se od kolegyně. V tu chvíli jsem si říkal, že je to splněný sen, mít hrob po Kemrovi,“ vysvětlil dále v show 7 pádů Honzy Dědka herec, který má v obývacím pokoji na poličkách slušnou sbírku zvláštních předmětů. Nechybí v ní lidská kost, větvička ze stromu na které se oběsil jistý muž, nebo tam leží prostřílená německá helma z druhé světové války.

Sebevrah byl technikář z divadla

Herec také prozradil i jednu ne příliš hezkou vzpomínku. Stojí za ní událost, jež se odehrála v brněnském divadle při představení Je třeba zabít Sekala, kdy mu přímo na jeviště skočil sebevrah. „Byl to technikář, který měl osobní problémy a myslel si, že to tím skokem vyřeší. Přežil, dokonce měl pocit, že ho do divadla vezmou zpátky, protože se to snažil uhrát na pracovní úraz. Ale nahoře neměl co dělat, ani ten den neměl být v práci. Co mi přijde vtipný, mám rád černý humor, že ten pán se jmenuje Plachetka,“ dodává excelentní herec s nezaměnitelným smyslem pro humor. Svůj herecký um předvedl například v populární krimi sérii Temný Kraj, kterou opět můžete sledovat každou sobotu večer na Primě. V ní ztvárnil Igor Bareš brutálního masopustního vraha.

Herectví mě nebaví, přiznal

Asi málokdo by řekl, že zrovna Igor Bareš se k divadlu dostal náhodou. Původně chtěl prý vlastnit hájenku nebo pracovat v zoologické zahradě. Šel proto na zemědělskou školu, zároveň ale dělal historický šerm a snažil se hrát amatérské divadlo. „Na JAMU mě vzali hned, tak už jsem do přírody moc nepošilhával a začal jsem se rozhlížet po menších a větších jevištích. Když se mě pak dcera jednou zeptala, jestli mě to baví. Řekl jsem, že ne. Tak mi řekla, abych dělal něco jiného, ale já nic jiného neumím. A ona mi odpověděla: Tak se nauč. Děti jsou bezprostřední a dokážou odzbrojit,“ doplnil ještě Bareš s úsměvem na tváři.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.