Celebrity

29. června 2024 07:30

David Laštovka

Herec Ladislav Chudík chtěl kvůli manželce spáchat sebevraždu. Psychicky ho týrala

Od smrti herce Ladislava Chudíka, kterého nejvíce proslavila postava primáře Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města, 29. června uplyne devět let. V soukromém životě prožil děsivé momenty. Jeho první žena trpěla duševní chorobou a společné soužití se pro něj stalo doslova peklem.

Když se Ladislav Chudík ve svých třiatřiceti letech poprvé oženil, jeho matka z jeho nevěsty Heleny nebyla příliš nadšená. „Nejdřív se trápila, že se žením tak pozdě, pak se trápila, že si beru ženu, která už je dvakrát rozvedená,“ vzpomínal slovenský herec v televizním dokumentu Neobyčejné životy. K idylce jeho první manželství mělo hodně daleko. Heleně byl diagnostikován nádor na mozku, začala mít náhlé epileptické záchvaty a on se pod tíhou její nemoci psychicky hroutil.

Čtěte také: Smutné tajemství herce Jana Hartla: Manželka mu zemřela, na děti zůstal sám

„Pro manželku jsem byl lidský odpad,“ říkával

Po operaci mozku se navíc zdravotní stav jeho ženy rapidně zhoršil. Bála se lidí, stranila se jim, nevycházela z domu a odmítala jakoukoliv léčbu. Ladislava obviňovala ze své nemoci a chovala se k němu velmi agresivně.

Mohlo by vás zajímat: Jiří Lábus zůstal starým mládencem. Proč se nikdy neoženil a neměl děti?

Soužití s psychicky narušenou ženou se pro Chudíka stalo peklem. „Bylo strašné, jak mi nadávala, jakými slovy mě jmenovala. Byl jsem pro ni lidský odpad. Ona každou situaci, kterou jsem chtěl zmírnit, pochopila proti sobě a vyrazila proti mně,“ líčil herec. V té době byl psychicky na dně a dokonce pomýšlel na dobrovolný odchod ze světa. „Je to postupná sebevražda, když se rozhodnete s tím člověkem zůstat,“ popisoval.

Sílu k rozvodu našel až po dvaadvaceti letech. Helena se následně z Bratislavy odstěhovala do Prahy, kde o tři roky později zemřela. Chudíkovi se po rozvodu ulevilo a začal normálně žít.

Když umíral, žena ho držela za ruku

Až druhé manželství s právničkou Alenou bylo pro Ladislava Chudíka skutečně šťastné. Brali se v roce 1982 a zůstal s ní až do konce svého života. Díky Aleně vyženil i dceru, kterou zbožňoval a choval se k ní jako k vlastní.

Ladislav Chudík měl na sklonku života problémy se zrakem a hrozilo, že oslepne. Měsíc před smrtí bojoval se zápalem plic. Zemřel 29. června 2015 ve věku 91 let. Když umíral, jeho manželka Alena ho držela za ruku.

Mohlo by vás zajímat: Herec Jiří Krampol má nový byt


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.