Celebrity

30. července 2023 06:15

David Laštovka

Herec Vladimír Hrubý byl otčímem Jaromíra Hanzlíka. Zemřel uprostřed natáčení

Herec Vladimír Hrubý patřil mezi mistry malých rolí. Před kamerou představoval obvykle komediální postavy a zahrál si v těch nejslavnějších českých filmech. Od jeho smrti v roce 2023 uplynulo 37 let. Zemřel při natáčení filmu Páni Edisoni. Jaké bylo jeho soukromí?

Manželkou Vladimíra Hrubého byla maminka herce Jaromíra Hanzlíka Ludmila, která pracovala jako asistentka režie v Československé televizi. „Když mi byly tři roky, rodiče se rozvedli a máma si vzala herce Vladimíra Hrubého, což byl výrazný figurkář, nikdy nehrál velké role. Byl v angažmá u E. F. Buriana a odtud odešel k panu Werichovi do Divadla satiry, později Divadla ABC. Jako kluk jsem tam za ním chodil a viděl jsem ta slavná představení s předscénami Werich–Horníček. Tam jsem se poznal s panem Horníčkem a jeho synem Honzou. Velmi intenzivně jsme se kamarádili a docházel jsem do rodiny Horníčků až do okamžiku, kdy Honza nešťastnou náhodou opustil tenhle svět,“ prozradil Jaromír Hanzlík v rozhovoru pro Týdeník Rozhlas.

Už je to pět let, co se Jaromír Hanzlík usmířil s vlastním synem:

Hrubý zemřel na place uprostřed léta

I v menších rolích, které před kamerou ztvárnil ve více než 200 filmech, byl Hrubý nepřehlédnutelný. Každou postavu dokázal pojmout velmi osobitě. Zahrál si třeba opilce v pohádce Dařbuján a Pandrhola, náborového pracovníka v komedii Já to tedy beru, šéfe, melancholického vojenského vysloužilce a flašinetáře ve snímku Tři veteráni, starého čerta a pobočníka Lucifera v pohádce S čerty nejsou žerty nebo podvodného skořápkáře ve filmu Fešák Hubert. Výraznější postavou pak byla hlava moravské rodiny v komediích Šéfe, vrať se a Šéfe, jdeme na to.

Poslední film už bohužel nedokončil. Jednalo se o snímek režiséra Víta Olmera Páni Edisoni, v němž představoval dědu Roubánka. Točilo se uprostřed parného léta, osudným se mu stal infarkt. Bylo mu 62 let. „Měli jsme ho velmi rádi. Byl to velmi zábavný, lidský, pohodový a fajn člověk. Patřil do staré gardy herců. Byl svým způsobem výjimečný, takový typ jako on prostě nebyl. Jeho smrt nás všechny zaskočila,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy režisér Olmer, který narychlo musel předělat scénář. Premiéra snímku se konala rok a půl po hercově smrti.

Čtěte také: Hvězda Bony a klid Josef Nedorost zemřel předčasně. Umíral v zapomnění a sám

Lehce nakřáplý hlas Vladimíra Hrubého se uplatnil rovněž v dabingu. Jen namátkou: Četník se žení, Tetovaný, francouzské komedie s Jeanem-Paulem Belmondem, filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem nebo nesmrtelné „májovky“ v hlavní roli s Pierrem Bricem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.