Celebrity

25. srpna 2022 06:05

David Laštovka

Smutná minulost krásné herečky Božidary Turzonovové. Kvůli těhotenství dost vytrpěla

Jedna z nejpopulárnějších a nejkrásnějších slovenských hereček Božidara Turzonovová, dobře známá i českým televizním divákům, letos oslavila 80. narozeniny. Osud se s ní nemazlil. Manžel ji podváděl a během života musela podstoupit několik interrupcí. Jak se s tím vyrovnávala?

Životní láskou Božidary Turzonovové byl o tři roky starší slovenský herec Jozef Adamovič. Seznámili se už na škole, brali se v roce 1962 a pár měsíců nato se jim narodila dcera Andrea. Během manželství prožili spoustu krásných, ale i krušných chvil. Adamovič jí byl nevěrný. Se ženou, která byla o třicet let mladší, se mu dokonce narodila nemanželská dcera, ale Božidara mu dokázala všechny jeho hříchy odpustit.

Když v roce 2013 zemřel, velmi těžce to nesla. „Přestože jsme se s Jozefem celé týdny neviděli, stále jsme byli spolu. Být vdovou je velký rozdíl. To je totiž definitivní. Status vdovy je velmi těžký. Je smutné, že až když člověk ztratí manžela, pochopí, jaká je to ztráta,“ svěřila se slovenskému serveru Plus 7 dní.

Třikrát musela na interrupci

Společně museli překonat spoustu bolestí, které jim osud přichystal. Po prvním porodu, kdy jí neodešla placenta musela podstoupit náročnou operaci. Poté jí lékaři další těhotenství už nedoporučili. Ona však do jiného stavu přišla ještě třikrát a jiná možnost než interrupce nebyla možná. „Napotřetí, to si moc dobře pamatuji, to už jsem musela před komisi. Bylo to pro mě trapné, navíc předseda komise byl otec mého spolužáka. Musela jsem jim zdůvodnit, že to bylo kvůli práci,“ vzpomínala Božidara pro slovenský deník Štandard.

Po druhém dítěti však s manželem nepřestávali toužit. Když jejich prvorozená dcera začala chodit do školy a ona přišla znovu do jiného stavu, řekli si, že to tentokrát risknou a miminko si nechají. Nedopadlo to ovšem dobře a o dítě přišli.

Dcery od sebe dělí deset let

Vyšlo to až deset let od prvního úspěšného porodu. V nemocnici tehdy strávila celý měsíc. Když se narodila zdravá holčička Lucia, zažívala nepopsatelný pocit štěstí. Dcery jsou pro ni vším. Nyní se těší už také z vnoučat a je pyšnou matkou i babičkou.

Božidara Turzonovová se do povědomí diváků zapsala především jako představitelka zpěvačky Emy Destinové ve filmu režiséra Jiřího Krejčíka Božská Ema. Nepřehlédnutelná byla také v komediích Bouřlivé víno, Zralé víno a Mladé víno, kde ztvárnila manželku herce Vladimíra Menšíka. Posledně zmiňovaný film s hvězdným hereckým obsazením si můžete připomenout ve čtvrtek ve 20:00 na PRIMA MAX nebo v sobotu ve 14:25 na TV Prima.

Sdílejte článek
Štítky těhotenství herec herečka děti interrupce Ema Destinnová Vladimír Menšík Jiří Krejčík Božidara Turzonovová Jozef Adamovič Božská Ema Mladé víno

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.