Celebrity

23. dubna 2024 14:11

David Laštovka

Jana Stryková má syna s vnukem Waldemara Matušky. Žijí na venkově a ona tíhne k duchovnu

Jana Stryková v SJK

Herečka Jana Stryková, která oslavila 45. narozeniny, žije s vnukem legendárního zpěváka Waldemara Matušky. Má s ním desetiletého syna Jáchyma. Jak se spolu seznámili a jak jim to ve vztahu klape?

S Matějem Matuškou, který je profesí zvukař, se Jana Stryková seznámila díky jednomu televiznímu seriálu. Podle hlasového rejstříku si ji vybral, aby namlouvala hlas GPS navigace. Zamilovali se do sebe a od té doby tvoří nerozlučný pár. „Asi chtěl být navigován i mnou,“ zavzpomínala s úsměvem herečka na osudové setkání v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Mají spolu syna Jáchyma, který na konci března oslavil desáté narozeniny. Kvůli němu se přestěhovali na venkov. „Máme hodně živého syna a nemohli pro něj sehnat školku. Pražské školky hodně chodí do divadla, povídají si o literatuře, mají edukativní pořady, což syna úplně nebavilo. Párkrát jsem zašla do ředitelny, kde jsem se dozvěděla, že můj syn má tendenci hrát si s klackem a odmítá ho vrátit i když jdou do divadla,“ přiblížila s úsměvem Jana Stryková.

Čtěte také: Waldemar Matuška přišel o dcery krátce po jejich narození. Utajovaný syn už je v důchodu

Čtěte také: Utajovaný syn Waldemara Matušky promluvil. Proč se k němu slavný otec nehlásil?

O smrti přemítá i při oblékání

Život na venkově ji učaroval a nemůže si ho vynachválit. „Dívám se na srnky, sleduji přírodu, je to hodně fascinující. Učím se domácí práce. Kupříkladu jsem se naučila řezat dřevo,“ poznamenala. Věkem prý začala tíhnout k duchovnu. „Život začíná až ve čtyřiceti, někde psali, že až v padesáti, ale já už teď úplně cítím, že duchovním. Zajímalo by mě třeba, na co jednou zemřu, o smrti přemítám i při oblékání,“ uvedla rodačka z Brna, která má dva sourozence.

Jana Stryková patří mezi velmi obsazované herečky, zahrála si například v seriálech Modrý kód, Slunečná nebo Pod hladinou, všechny tyto seriály najdete na platformě prima+. Je členkou činohry Národního divadla a hodně práce má také v dabingu a rozhlase.

Jana Stryková v seriálu Pod hladinou ztratila dítě. Podívejte se na ukázku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.