Herečka Libuše Švormová si postěžovala na režiséry: Bojí se, že mě obsadí a já umřu

Libuše Švormová o šatech z šátků a ručních pracích

Před kamerou se pravidelně objevuje již od roku 1959 a diváci mají její hlas neodmyslitelně spojený s hlavní postavou pětidílné ságy o krásné Angelice. Najednou však o zkušenosti a um Libuše Švormové (87) režiséři údajně ztratili zájem. Sama herečka jim to však nemá za zlé a chápe, že kvůli vysokému věku se zkrátka obávají jejího náhlého odchodu.

Byť svůj poslední film Libuše Švormová natočila v roce 2016 (Jak básníci čekají na zázrak), ve světě televizních seriálů je stále velmi aktivní a zároveň neodbývá ani divadlo. Zahrála si mimo jiné i v seriálech Slunečná a Krejzovi. Co se ale týče nějakých nových příležitostí, není to ono. Sama herečka přiznává, že její telefon už dnes prakticky nezazvoní. Ona sama by přitom nějakou novou roli neodmítla.

„Já bych si i dala říct. Ale rozumím tomu, v srpnu mi bude osmaosmdesát let a režiséři se bojí, že mě obsadí, přizpůsobí scénář, začneme natáčet a já jim najednou umřu, což je samozřejmě velká čára přes rozpočet,“ okomentovala s kapkou černého humoru svou situaci pro deník Blesk. Naštěstí si může chuť stále spravovat na divadle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Felix Slováček není schopen dostat Dádu do léčebny

„To moje nejmilejší v životě mi snad věk ještě nějakou dobu nevezme. A tam se mne také nikdo nebojí,“ vysvětlila herečka, že v divadle jí dveře kvůli věku zatím nikdo nezavřel. Herečku pomáhá udržovat ve formě také její mladší manžel Jan Patera (69), který hlídá, aby Libuše neusnula na vavřínech. „Nosí mě na rukou a také mi dává pěkně do těla. I když už ne v dalekých krajích, tak pořád někde chodíme nebo lezeme,“ pochlubila se herečka s tím, že se sotva vrátili ze Špindlu a už chystají další výlet.

A jak se Libuše Švormová připravuje na nadcházející Velikonoce? „Vajíčka nevařím, protože je manžel nemá natvrdo rád. Vytáhnu ale krabici s pamětními kraslicemi, pověsím je na kroucené vrbové proutky a někam vyrazíme,“ popsala své plány na sváteční dny.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.