Celebrity

24. listopadu 2023 06:05

David Laštovka

Herečka Magda Reifová prodělala dva infarkty. Hrozila jí transplantace srdce

Magda Reifová, která 24. listopadu slaví 60. narozeniny, před kamerou zazářila už jako malá. Páni kluci, Jak se točí Rozmarýny, V podstatě jsme normální, Brácha za všechny peníze, to je jen stručný výčet filmů, v nichž se objevila. Jaké je soukromí herečky, která svůj život zasvětila dětskému publiku?

Herečku Magdu Reifovou v posledních letech sužovaly vážné zdravotní problémy, kvůli kterým několikrát zkolabovala. Mnohdy jí bývalo špatně, ale vykurýrovat se snažila doma. „Lehla jsem si a čekala, až to přejde, což je prostě moje povaha. Dělám do poslední chvíle, že jsem ready. Nejsem paní bebíčko,“ prozradila v pořadu 13. komnata.

Problémy se srdcem vyřešil kardiostimulátor

Když se konečně odhodlala zajít k lékaři, po vyšetřeních se dozvěděla, že trpí srdeční vadou a prodělala dva infarkty. „Byla jsem posledních deset let unavená, ale přikládala jsem to věku. Pak mi ale lékaři zjistili specifický problém se srdcem, a dokonce zvažovali jeho transplantaci,“ svěřila se herečka. Kvůli obtížím s arytmií jí byl implantován kardiostimulátor. Všechno naštěstí proběhlo v pořádku a Magda se mohla znovu naplno vrátit ke své milované profesi.

Umělecké nadání má po dědečkovi

Její maminka pracovala jako archivářka, tatínek jako biolog, umělecké nadání zdědila nejspíš po svém dědečkovi z matčiny strany, který hrával na trumpetu u Jaroslava Ježka a R. A. Dvorského. Do světa filmu, v němž zazářila už jako velmi malá dívka, se dostala náhodou. Rodiče měli aerovku, s kterou jezdívali na srazy a závody. A na jeden z nich přijela natáčet televize. Lidem ze štábu okatá holčička s krásnými dlouhými vlásky okamžitě padla do oka. V osmi letech si boku herečky Marty Vančurové zahrála v seriálu Jana Eyrová. Následovaly filmy Páni kluci, Jak se točí Rozmarýny, Brácha za všechny peníze, Leť ptáku, leť, seriál Tajemství proutěného košíku, Indiáni z Větrova nebo V podstatě jsme normální.

Magda Reifová se prosadila také v dabingu. Její hlas můžeme slyšet ve snímcích Rosamunde Pilcher, Happy Feer či Chůva k pohledání. Mezi záliby Magdy Reifové, která nejraději relaxuje na své chatě, patří péče o zahradu, četba, dobré víno nebo tai-či. Se svým manželem geologem má tři děti, které měla během pěti let. Na svou rodinu je velmi pyšná

Dětem zasvětil svůj profesní život i Michal Nesvadba:

Sdílejte článek
Štítky rodina film chata manželství srdce transplantace narozeniny kardiostimulátor infarkt herec herečka děti Marta Vančurová Jaroslav Ježek Páni kluci Magdalena Reifová Jak se točí Rozmarýny Magda Reifová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.