Celebrity

7. listopadu 2022 14:05

Vanesa Havlíková

Petra Špalková o své přezdívce: Vznikla, když jsem chtěla zasukovat šňůrku od plavek

7 pádů Honzy Dědka (43) - upoutávka

Petra Špalková (47) je uznávaná herečka, která během své kariéry nasbírala tři ocenění Českého lva. Přiznala však, že se původně chtěla věnovat zcela jinému povolání. Prozradila také, jak je přezdívaná mezi kamarády a proč má aktuálně nouzi o nové role.

Petra Špalková začínala s vystupováním v divadle již v pěti letech. Na svém kontě má tři České lvy, divadelní Thálii, Cenu Alfréda Radoka či Cenu české filmové kritiky. Přesto se za žádnou hvězdu nepovažuje a ani tak nepůsobí.

V občanském životě je Petra Tichá, ne Špalková

„Mám dvě jména, dvě identity. V občanském životě jsem Petra Tichá a v tom společenském jsem Petra Špalková,“ začala své vyprávění u Honzy Dědka. Se jménem se většinou pojí i přezdívky. A ani ta herečce nechybí.

„Uzlinka byla moje přezdívka asi 20 let ve společnosti mých kamarádů. Vznikla tak, že jsem chtěla, aby mi někdo zasukoval šňůrku od plavek, když jsem skákala šipku. Nikdo z těch Pražáků nevěděl, co je to zasukovat tkaničku. Vznikla hádka, kdy jsem říkala, že když nevíš, co je suk na tkaničce, je to, jako když nevíš, co je stůl nebo židle. Pak se přišlo na to, že v Čechách je to výhradně uzel, na Moravě suk. Od té doby jsem Uzlinka,“ objasnila herečka, proč jí mezi přáteli nikdo jinak neřekne.

Chtěla být veterinářkou, je z ní úspěšná herečka

Ne každý má o své budoucí profesi jasno už od samého začátku. Petra Špalková zprvu herečkou vůbec být nechtěla. „Chtěla jsem být veterinářkou a toužila jsem po tom operovat velká hospodářská zvířata. V Brně je velmi slavná veterinářská klinika, jezdila jsem kolem a přišlo mi dobré zachraňovat zvířecí životy. Přišlo mi nádherné zachránit život koni. To mi ale bylo asi pět,“ prozradila sympatická herečka, která se provdala za svého o 10 let mladšího kolegu z branže Miloslava Tichého (37), s nímž má dceru Andělu (8) a syna Aloise (6).

„Měla jsem zvířata, křečka, morčata, andulku, žábu, pak jsem zachránila jednu myš, která nám porodila pod sporákem. Tatínek po ní hodil pantofel a přerazil jí páteř. Dala jsem ji do velké sklenice od okurek a čekala, až na to umře. Ale to jsem nevěděla, že umře. Pak jsem měla psa. Vždy jsem měla kolem sebe zvířata,“ dodala Špalková.

Přestože se pyšní třemi oceněními Českého lva, ani po nich nemá práci zcela jasnou. „Ano, to se stává, je to syndrom Českého lva. Myslím, že Kryštof Hádek má podobnou zkušenost. Nevím, jestli si režiséři řeknou, že ten člověk má asi hodně práce. Teď nejsem na nic nominovaná, rok se překlenul a teď už bych snad mohla mít nějakou práci,“ přiznala herečka v rozhovoru s Honzou Dědkem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.